shareit

Лични снимки на Ема Уотсън и други звезди изтекоха онлайн

| от chronicle.bg |

Актрисите Ема Уотсън, Миша Бартън и Аманда Сайфрид вземат мерки срещу разпространението на пиратски снимки. Някои от изображенията са със сексуален характер и са изтекли въпреки волята на звездите, съобщава БТА.

Британската актриса Ема Уотсън възнамерява да заведе дело заради инцидента. В интернет бяха разпространени десетки пиратски снимки, на които се вижда, че тя пробва различни облекла. Снимките, направени преди няколко години, са от проби на облекла заедно с модна дизайнерка. „Не става въпрос за голи снимки, информирахме адвокатите си за това“, заяви говорител на актрисата.

Уотсън е звездата от новия филм „Красавицата и Звяра“, продуциран от „Дисни“.

Преди няколко седмици изображения на актрисата за сп. Vanity Fair предизвикаха полемика, тъй като на тях 26-годишната актриса е по-разголена. Мнозина заявиха, че подобни секси снимки са в разрез с феминистките й позиции.

Звездата от Хари Потър е известен защитник на равенството между половете. След свое изявление по темата през 2014 година тя бе заплашена, че нейни голи снимки ще бъдат разпространени в интернет. „Знаех, че това е своеобразно промиване на мозъци, че подобни снимки не съществуват – каза актрисата една година по-късно. – В мига, в който взех позиция и започнах да говоря за женските права, бях заплашена.“

Британската актриса Миша Бартън също заяви на пресконференция, че планира да заведе дело. Тя посочи, че е станала жертва на „порнографско отмъщение“ след разпространението на снимки и видео материали със сексуален характер въпреки волята й. Бартън поясни, че мъж, на когото имала доверие, заснел със скрита камера мигове, свързани с интимния й живот.

„Изказвам се публично, за да водя битка с този феномен, който може да засегне и други жени, освен мен“, каза Бартън. Адвокатката й Лиза Блум посочи, че бивш любовник на актрисата се опитал да продаде за 500 000 долара видеокасета, показваща нейни интимни мигове. Евентуалните купувачи на този видеоматериал могат да бъдат преследвани по съдебен път.

Сайтът за знаменитости TMZ.com пък съобщи, че актрисата Аманда Сайфрид ще заведе дело срещу уебсайт, показал нейни голи снимки. На някои от тях се вижда как тя прави секс с бившия си приятел.

 
 
Коментарите са изключени