shareit

Лекарите спират протеста си

| от chronicle.bg |

Общопрактукиващите лекари прекратяват протестите от 4 април, но остават в протестна готовност. Това реши сдружението на личните лекари след заседание, проведено във Велико Търново.

Джипитата в цялата страна престанаха да обслужват пациенти в началото на седмицата в знак на несъгласие с провежданите реформи в сектора, недостатъчното финансиране и служебния Рамков договор за настоящата година. Протестите им бяха целодневни във Варна, Пловдив и Шумен.

Това наложи преговори с ресорния министър Петър Москов, които приключиха с разбирателство върху приоритетните за промени направления.

„Тази среща показа, че вземането на правилни решения е единствено възможно, когато диалогът се води между страни, които са експерти в съответната област и имат делегирани права за това“, коментира сдружението с декларация, изпратена до медиите.

Общопрактикуващите лекари заявяват, че искат нормална работна среда, както и мнението им да бъде зачитано.

Общопрактикуващите лекари заявяват, че подкрепят всяко разумно искане на колегите от специализираната извънболнична и болнична помощ в защита на техните професионални интереси и за промени, които водят до подобряване в системата на здравеопазване.

 
 
Коментарите са изключени