shareit

Лека нощ, Морис Уайт!

| от chronicle.bg |

Основателят на популярната американска група „Earth, Wind and Fire” Морис Уайт почина на 74 години в Лос Анджелис, Калифорния. Брат му Върдайн съобщи, че певецът и барабанист е издъхнал в съня си, предаде БНТ.

През последните години от живота си Морис Уайт страдаше от болестта на Паркинсон и спря участието си в концертни турнета още през 1995 година. Брат му заяви, че той е изгубил своя герой и най-добър приятел, а светът – велик музикант и легенда.

Групата „Earth, Wind and Fire“ е основана през 1969 година в Чикаго. Тя се смята за родоначалник на редица музикални жанрове, включително джаз-рок и диско-фънк. По целия свят са продадени над 90 милиона броя от техни албуми. Групата е спечелила шест награди „Грами“ и е включена в Залата на славата на рокендрола през 2000 година. Сред най-известните им композиции са Boogie Wonderland, Can’t Hide Love и Shining Star.

Морис Уайт e главен композитор и текстописец на бандата, а брат му Върдайн е баскитарист. През 1983 година групата се разпуска с уговорката да направят почивка в кариерата си.

 
 
Коментарите са изключени