shareit

Лазаня с пиле и броколи

| от |

Това е рецептата, която една приятелка на жена ми, ѝ даде за нейната диета с препоръката да се яде всеки ден на обяд. За 1 седмица жената не свали обещаните 6 килограма, а някакви си килограм и половина (половинката не знам как я измери), но аз качих точно 4…

lasagna

Необходимите продукти (за 4 човека) :

850 гр пилешко

1 лук

800 гр броколи

8 листа лазаня

индийско орехче

4 ч.л. царевично нишесте

сол, черен пипер

120 гр. нарендан груйер

200 мл. прясно мляко

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете лука на тънки шайби, а пилешкото на ленти. Върху хартия за печене ги сложете във фурната до получаване на лек загар. Сварете броколите на водна пара. Добавете ги към лука и пилешкото и поръсете със сол и черен пипер.

Лазанята се вари леко в подсолена вода – 3-4 минути.

Загрейте млякото в тенджера. Вземете малко в чаша и разбийте царевичното нишесте. Прибавете към сместа, бъркайки.

В квадратен съд поставете един пласт лазаня, след това от пилешкото, соса и настъргания груйер, пак лазаня и накрая завъшете само със сос и груйер.

Пече се около 30 до 45 минути до получаване на загар.

 
 
Коментарите са изключени