shareit

Лампа за безжично зареждане спечели iF DESIGN AWARD в Мюнхен

| от chronicle.bg |

Работната лампа с безжично зареждане RIGGAD на ИКЕА спечели престижното отличие iF DESIGN AWARD в Мюнхен.

Лампата е част от новата колекция продукти на ИКЕА (Home Smart), които предлагат безжично зареждане на мобилни устройства. Те използват Qi сертифицирана технология, но и телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА.

RIGGAD е работна лампа с подвижно тяло и глава и предлага концентрирано осветление, като по този начин светлината се регулира за оптимално осветяване на бюрото. Съдържа удобна подложка, на която може да се поставят и зареждат едновременно 2 мобилни устройства, тъй като има и USB порт монтиран в лампата. Светодиодите изразходват до 85% по-малко електроенергия и издържат 20 пъти повече от обикновените крушки.

„Създадохме интелигентни безжични решения, за да се отървете от кабелите. Много устройства могат да се зареждат едновременно, като същевременно запазвате красивия си безжичен дом”, разказва Дейвид Ваал, един от дизайнерите на колекцията Home smart.

iF е една от най-престижните награди за дизайн в света. Тази година журито разгледа повече от 5 000 предложения от над 2 400 участници, от 53 държави. „iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.

 
 
Коментарите са изключени