shareit

Кюрди нападнаха турска демонстрация срещу тероризма в Германия

| от chronicle.bg |

Германски полицаи са обкръжили къща, в която са се скрили крюди, които преди това нападнаха демонстрацията в град Ашафенбург.

В резултат на безредици, които настъпили по време на турска демонстрация в германската провинция Бавария се е наложило да бъдат задържани повече от 36 души, съобщиха немските медии.

Полицията на град Ашафенбург била принудена да се намеси, след като най-малко 30 кюрди нападнали турска акция срещу тероризма, в която са участвали около 600 души. Недоволството им е било предизвикано от лозунгите против „Ислямска държава“ и забранената в Турция – Кюрдска работническа партия(ПКК), която е смятана за терористична организация в САЩ и ЕС.

Кюрдите са започнали да замерят турските демонстранти, а след това и полицията с камъни и бомбички. За да прекратят безредиците е било извикано полицейско подкрепление от близкия град Хесен. Вътрешният министър на провинцията Бавария Йоахим Херман нарече „непоносимо и недопустимо“ избухването на конфликти между турците и кюрдите на германска земя.

 
 
Коментарите са изключени