shareit

Кубрат Пулев поднови договора си със „Зауерланд“

| от |

Кубрат Пулев ще продължи да работи с германската промоутърска компания „Зауерланд“.

Детайлите от новия договор на Кубрат бяха оповестени днес. Досегашният контракт изтече в края на изминалата година след мача с Владимир Кличко, в който Пулев допусна първата си загуба на професионалния ринг, а двете страни се разбраха да продължат сътрудничеството си.

ПОТВЪРДЕНО: продължихме договора с боксьора от тежка категория Кубрат Пулев. Той ще се завърне по-силен от всякога – все пак има само 21 мача като професионалист, съобщи „Зауерланд Промоушън“ в официалния си акаунт в туитър.

33-годишният Пулев ще работи с нов треньор. Това е опитният германски специалист Ули Вегнер, който е тренирал много именити шампиони.

Доскоро 72-годишният Вегнер работеше със световния шампион в полутежка категория Марко Хук, а в момента тренира и Артур Абрахам, световен шампион в супер средна категория.

Основната цел е Пулев отново да спечели правото да бъде претендент номер 1 за световната титла. По всяка вероятност поясът, който ще бъде атакуван отново, ще бъде във версия Международна боксова федерация (IBF).

Кубрат остава един от най-добрите боксьори в тежка категория в света. Мачът срещу Кличко може би дойде малко рано само след 20 професионални двубоя. Загубата от шампиона е огромен опит за Пулев и съм убеден, че ще се върне по-силен от всякога. Очаквам скоро да получи втори шанс да се бие за световната титла и този път да я спечели, каза шефът на компанията Кале Зауерланд. / БНР

 
 
Коментарите са изключени