shareit

Куба пусна нови снимки с Фидел Кастро

| от |

На фона на спекулации, че здравословното състояние на бившия кубински лидер Фидел Кастро се влошава или че може би вече е починал, кубинският вестник на Комунистическата партия Granma публикува статия със снимки на бившия лидер, съобщава USA Today.

Статията, която е от 23 януари, е озаглавена „Фидел е единствен по рода си (Още снимки)“ и включва галерия от повече от 20 снимки с 88-годишния, който на тях разговаря с ръководителя на Федерацията на студентите към Университета на Хавана Ранди Пердомо Гарсия.

Снимките са правени в дома на Кастро, на някои от тях той държи вестник, може би, за да се докаже, че са правени наскоро. Те бяха публикувани в понеделник през нощта.

Последните снимки на Кастро бяха публикувани през август след среща с президента на Венецуела Николас Мадуро.

„Не се доверявам на политиката на САЩ, няма да разменя дума с тях, но това не означава, че отхвърлям мирно решение на конфликтите“, написа Кастро в писмо до Федерацията на студентите на 26 януари. „Винаги ще защитаваме сътрудничеството и приятелството с всички народи по света, включително с нашите политически опоненти„, добави той. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени