shareit

Критично остава състоянието на Цветелина Стоянова

| от chronicle.bg |

Състоянието на гимнастичката от националния ансамбъл Цветелина Стоянова остава критично в следващите 48 часа, съобщават от „Пирогов“.

21-годишната спортистка беше оперирана снощи, въпреки тежките си травми е била контактна и е разговаряла с лекарите.

По информация на МВР падането й от 6-тия етаж на жилищен блок в жк „Надежда“ е резултат от опит за самоубийство. Няма данни за насилие, упражнено върху Стоянова преди падането. Засега от прокуратурата не изключват и версията за нещастен случай.

Все още се изясняват мотивите, довели до инцидента.

Индикациите за проблемите на Цветелина Стоянова са започнали да се проявяват още преди месец и половина. Това обяви председателят на федерацията Илиана Раева пред бТВ.

Стоянова се е оплаквала, че изпитва страх, получава болки в корема и страда от безсъние. Медицинските прегледи обаче са показали, че физическото й състояние е било отлично. Психолозите на ансамбъла са отхвърлили и диагноза депресия.

„Тя не искаше да тренира повече, искаше да се откаже от гимнастиката. Нямаше никаква видима или невидима причина за това“, каза тя.

Раева обясни, че са положени големи усилия както от федерацията, така и от треньорката Ина Ананиева и гимнастичките от националния отбор да я запазаят в спорта, без резултат.

„Това дете е обсипвано с любов, както от нас, така и от семейството си и от любимия си приятел“, каза Раева.

Националният отбор е взел решение да продължи участието си на Европейското първенство, което започва днес.

Треньорът по бокс Ангел Ангелов – кръстник на Цветелина Стоянова – обаче отправи остри критики срещу ръководството на националния отбор по художествена гимнастика за допускането на подобен срив на момичето.

„Когато е отказала да пътува, това трябва да е звънец, че нещо се случва. Отборът има психолози, треньорът трябва да е най-големият й психолог. Да го остават това дете така? Не намирам думи. Илиана Раева е голям спортист, да се допусне това положение…“, коментира Ангелов пред Нова ТВ.

Цветелина Стоянова е гимнастичка на Клуб „Илиана“. Влезе в националния ансамбъл след олимпийските игри в Лондон през 2012 година, има световна и европейска титла с този състав от 2014-та. Преди дни участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя, припомня БНТ.

 
 
Коментарите са изключени