shareit

Крис Прат: From zero to hero (Галерия)

| от |

Снимки: Getty Images, Форум Филм България /Marvel Studios, Universal Pictures

Американският актьор Крис Прат е новият любимец на Холивуд. Трябваше му много време, за да стане онова, което американците наричат from zero to hero, но някак сме доволни, че се случи чак сега.

В ранните си 20 години, тогава бъдещият актьор, работи като продавач от врата на врата и толкова добре му се получава (става най-младият успешен продавач на месеца и прочие важни неща), че дори обмисля да си основе собствена компания. И го прави за кратко, но както той самият казва: „При мен идваха да работят само измамници и крадци”. Тъй като обявата, която тогава пуска тогава е: „Ако харесвате метъл, просташкия хумор и парите, елате да работите при нас”. В крайна сметка Крис бързо от отказва от живота на обикновен гражданин и потегля към Холивуд, за да преследва новата си мечта – да бъде комик.

„В началото беше адски трудно. Нямах никакви пари, живеех във вана си, а всички ми повтаряха, че ако искам да стана актьор, трябва да си направя пробни снимки и да ги дам в агенции. Проблемът беше, че тези снимки струваха пари, а аз бях на абсолютната нула”. В крайна сметка Крис среща непознат мъж, който на драго сърце му предлага да го снима безплатно в апартамента си и дори му отстъпва банята си, за да може бъдещият актьор да се изкъпе и оправи. И колкото и странно да звучи тази история, в крайна сметка Крис получава кадрите и малко след това – първата си роля. Тя е във филма The Extreme Team, който няма нужда да гледате, наистина. Ако вече сте го направили, значи знаете, че сте се прецакали.

Сега, когато е доста известен, хората може би ще се сетят, че са гледали Крис в малки роли в някои доста известни и номинирани за „Оскар” филми. Той играе дълго време в сериала „The O.C.” като Че – хипи приятелят на персонажа на Рейчъл Билсън – Съмър, също така в Wanted на Тимур Бекмамбетов играе Бари – най-добрият приятел на Джеймс Макавой, който спи с приятелката му и чиято мутра е разбита с клавиатура. Също така сте го гледали в „Булченски войни”, Jennifer’s Body, Take Me Home Tonight, „Тя”, „Кешбол”, „Враг номер 1” и точно преди да се преобрази, е дебелият тъпичък приятел адвокат на Винс Вон в комедията „Кой е баща ни?”. Най-известен обаче Крис става с ролята си на дебелия мързеливец Анди Дуеър в сериала Parks and Recreation. След близо 6 години на малкия екран, кариерата на Крис тръгва в нова посока.

Големият успех идва, след като е избран за ролята на Питър Куил – супергерой на Marvel в тяхната поредица „Пазители на галактиката”. Режисьорът на филма Джеймс Гън в началото казва, че „не бих избрал дебелака от Parks and Recreation в никакъв случай.” Но в крайна сметка щом го вижда как играе, Джеймс отстъпва. А задачата на Крис е да влезе във форма. Той сваля близо 17 килограма и прави плочки на корема за една година. След това някак успехът е неминуем. Той е избран за главната роля в новия франчайз на „Джурасик парк”, говори се, че може да изиграе новия Индиана Джоунс, след като Шая Лабьоф леко изперка и сега ще играе в най-новата версия на „Великолепната седморка”, създадена по мотиви от класиката на Акира Куросава – „Седемте самураи”.

Наистина from zero to hero. Трансформациите на Крис може да видите в нашата галерия.

 
 
Коментарите са изключени