shareit

Кратки съвети за готвене от най-добрите готвачи

| от |

50-kratki-soveti-za-gotvenje-od-najdobrite-gotvai-vo-svetot-01 (1)Често, докато готвим, правим грешки, само защото не знаем някои от малките тайни на големите готвачи. За да превърнете следващото хранене в истински шедьовър, вижте част от кратките съвети на най-добрите готвачи в света, които гарантирано ще ви помогнат:

1. Не гответе, когато сте под стрес. Гответе с настроение.

2. Колкото яденето е по-малко, толкова температурата, на която се готви, трябва да бъде по-висока, а времето за приготвяне – по-кратко.

3. Винаги съхранявайте подправките на хладно и тъмно място. Ако са на топло и светло, постепенно губят вкус.

4. Нека някои от съставките, които купувате за ястията си, бъдат в по-голямо количество, съхранявани в хладилник. Винаги имайте резерви, вместо да установите че нямате някои дребни, но важни съставки.

5. Ако готвите за гости, никога не изпробвахте нови рецепти за първи път тогава.

6. Винаги варете пастата една минута по-малко от необходимото, тъй като тя допълнително омеква, когато добавите сос.

7. След рязане на чесън, разтрийте ръцете си в метален съд, преди да ги измиете с вода, за да отстраните неприятната миризма.

8. Преди да поставите месото да се пече, подправете го по-рано и го оставете да придобие миризма и вкус.

9. Ако трябва да добавите масло, докато се пече ястието, поставете го по вътрешния ръб на тигана, така че, докато достигне дъното, да бъде разтопено.

10. Преди да режете зеленчуците, поставете малко сол на дъската. Така по-добре ще контролирате движението им.

11. Гответе по прости рецепти. Купувайте винаги пресни съставки и не ги смесвайте твърде много при готвене.

12. Сосът, които си приготвяте, винаги е по-вкусен и здравословен. Избягвайте да купувате готови.

13. Опитвайте своите ястия по време на готвене. Трябва да знаете вкуса им, но винаги използвате чиста лъжица.

14. Никога не пържете пиле с чесън, защото той ще отнеме напълно вкуса и миризмата на пилето.

15. Не избягвайте да слагате подправки като чесън или зеленчуци, защото те само подобряват вкуса.

50-kratki-soveti-za-gotvenje-od-najdobrite-gotvai-vo-svetot-0116. Прочетете рецептата от началото до края, преди да започнете да готвите.

17. Организирайте се. Никое ядене не е вкусно, ако се приготвя твърде дълго.

18. Рецептите са само насоки, а не заповеди. Свободно експериментирайте.

19. Винаги купувайте качествен зехтин. Лошото масло може напълно да унищожи вкуса.

20. Ако искате вкус на лимон, това е чудесен начин да подправите всяко ястие.

21. Винаги използвайте остри ножове.

22. Изчакайте. Никога не сервиране директно месо от фурната на масата.

23. За да се запази цветът на зеленчуците при готвенето, сложете малко студена вода.

24. След като сварите юфка, наросете малко пармезан преди да добавите сос, за да има на какво да се закачи.

25. Преди да поставите месо на скара, извадете го от хладилника един час по-рано, за да е на стайна температура.

26. Когато готвите, едновременно с това и почистване. Така няма да оставите бъркотия около вас.

27. Докато готвите, добавите лимон или оцет. Той подобрява вкуса, като солта.

28. Не бъдете твърде строги към себе си.

29. За да знаете, че маслото е наистина загрято в тигана, поставете дървена лъжица вътре и забележете дали се правят мехурчета около него. Това е правилният знак.

30. Ако идват много хора на обяд, не подправяйте салатата. Оставете всеки да подправи по свой ​​вкус.

 
 
Коментарите са изключени