shareit

Коя е общата голяма любов на Джъстин Тимбърлейк, Джордж Клуни, Джон Траволта и Робърт Арамайо от GoT?

| от chronicle.bg |

Тежки конструкции, осигуряващи стабилност, двуцилиндрови V-образни двигатели, ръмжащи като нищо друго, ниска седалка, която те доближава до пътя, дилъри по цял свят и търговия, която кара собствениците във всяко кътче на планетата да се чувстват като членове на затворен световен клуб. Harley-Davidson е въплъщение на изяществото.

Джъстин Тимбърлейк също знае за какво говорим: той има свой собствен Harley-Davidson. Други известни собственици са Джордж Клуни, Джон Траволта (който посвещава на любовта към мотора си филма „Като рокерите“), Киану Рийвс и певицата Пинк. Ентусиасти се простират далеч от САЩ. Всяко лято Санк Петербург в Русия е домакин на четиридневен екстравагантен панаир на Harley-Davidson. Има фен клубове и търговци в Полша, Германия и цяла Европа.

Harley-Davidson е повече от обикновен мотор. Harley-Davidson се изработват по поръчка, което ги превръща в начин да изразиш себе си, “допълнение към това да покажеш кой си и какво обичаш“. Harley-Davidson е символ на Америка, създаден от братята Уолтър и Артър Дейвидсън и техния приятел Бил Харли. Пътят към успеха им обаче не е чак толкова гладък – бил изпълнен с безброй препятствия, безмилостна конкуренция и изключителни рискове. Заедно тези трима мъже, синове на работници имигранти, дали всичко, на което са способни, за да подсигурят оцеляването на създадената от тях компания. Но колко далеч биха стигнали, за да достигнат бленуваната Американска мечта?

Премиерата на дългоочаквания минисериал на Discovery Channel „Харли и братята Дейвидсън” е на 11 септември от 22:00 ч. Той се състои от три двучасови епизода, като втората и третата му част ще бъдат излъчени съответно на 18-и и 25-и септември. Звездният състав на „Харли и братята Дейвидсън” включва Микийл Хаусман („Игра на тронове”) в ролята на Уолтър Дейвидсън, Робърт Арамайо („Игра на тронове”) в ролята на Уилям (Бил) Харли и Бъг Хол в ролята на Артър Дейвидсън. Други членове на актьорския състав включват Стивън Райдър („Дявол на доброто”), Джесика Камачо, Даниел Конан, (“EastEnders”), Ани Рийд, Уилсън Бетъл („Д-р Зоуи Харт”), Дъгрей Скот („Мисията невъзможна 2”), Гейбриъл Луна („Матадор”), Алекс Шафър („Сигурна печалба”). „Харли и братята Дейвидсън” е написан от Евън Райт, Сет Фишър и Ник Шенк. Изпълнителен продуцент от страна на Discovery е Джон Голдуин.

Попитан от интервюиращ какво намира за толкова секси в моторите Harley, директорът на Harley Owners Group, Женева, Гай де Смет, отговаря: „Трябва да си седнал на мотора, за да можеш да разбереш, да усетиш вибрациите и да чуеш чистото механично туптене. Това е начин на живот, който носи със себе си наследство.“ Гай е карал Yamaha, Honda и BMW, но в момента, в който се е качил на Harley-Davidson, се пристрастява към „удоволствието да си навън, сред вятъра, сред слънцето, карайки.“

В предговора на книгата The Harley-Davidson Reader Джон Дейвидсън, правнучката на съоснователя Уолтър Дейвидсън, пише: „Повечето от мотористите, с които съм си говорила, споделят, че когато се качат на своя Harley-Davidson, изпитват възхитително чувство за свобода. Забравят за грижите в ежедневието си и се унасят в ритъма на карането.“.

Discovery Channel, Harley-Davidson

За най-големите фенове на легендата Harley-Davidson Discovery Networks подготвя и специална изненада – на 11 и 18 септември, от 10 до 20:00 ч., на партера в The Mall, те ще могат да се докоснат и качат на едно от бижутата на Harley-Davidson България, както и да усетят тръпката от неповторимото изживяване да караш Harley, благодарение на специално създадени VR видеа.

На страницата на Discovery Networks България пък, в часовете на излъчване на минисериала „Харли и братята Дейвидсън” (11, 18 и 25 септември, от 22 до 24:00 ч.) ще се проведат real time игри, които ще донесат на 15 щастливци специални Harley-Davidson награди и уникалната възможност за Harley тест драйв.

 
 
Коментарите са изключени