shareit

Котка – охранител

| от chronicle.bg |

През 2014 година около входа на Серпуховския историко-художествен музей, започнала да се навърта котката Мъри. След известно време персоналът започнал да храни котето и накрая то било прибрано и кръстено на бившата собственичка на музея Анна Мараева. През последните години Мъри е неофициален гост, но този първи април преобърна нейното пребиваване в руския музей.

Като шега за първи април, персоналът написа писмо за кандидатстване за работа от името на Мъри и го изпрати до пресата. Местните медии приеха това доста сериозно и започнаха да търсят информация за назначаването на котката. Така персоналът наистина назначи котката като портиер на пълен работен ден. Сега Мъри работи от 9 до 17 всеки ден, с обедна почивка и време за разходка. Новият портиер има палатка, в която да спи нощем и получава заплата под формата на риба и котлети.

Посетителите на музея харесват охраната, радват й се и дори се снимат с нея. Мъри се превърна в голяма атракция и радва гостите всеки път, когато някой прекрачи входа на Серпуховския историко-художествен музей в Русия.

 
 
Коментарите са изключени