shareit

Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на Петър Москов за работата на Фонда за лечение на деца

| от chronicle.bg |

Комисията по здравеопазване ще поиска изслушване на здравния министър Петър Москов за работата на Фонда за лечение на деца, съобщи в предаването „Неделя 150″ д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия.

Аз съм с намерение на следвощото заседание на Комисията по здравеопазване в рамките на на блиц контрола да поставя въпроса на министъра на здравеопазването за всички проблеми около функционирането на Център „Фонд за лечение на деца „. И ако не останем удовлетворени от отговорите може да инициираме и изслушване при следващото заседание в рамките на Комисията по здравеопазване на цялото управление на фонда, както и на представители на обществения съвет“.

Д-р Даниела Дариткова обясни, че следващото заседание на комисията е на 6-и октомври. До момента петима от членовете на Обществения съвет на „Фонд за лечение на деца“ подадоха оставки.

От Националната  мрежа на децата поискаха и омбудсманът  да се намеси, за да се стабилизира институцията, която финансира операциите на малки пациенти в чужбина.

 
 
Коментарите са изключени