shareit

Коледен подарък от Кевин Спейси

| от chornicle.bg |

Последният път, когато чухме гласът на Кевин Спейси, беше в онова отворено писмо от октомври 2017 г., публикувано часове след като Антъни Рап отприщи вълна от обвинения от различни мъже, които твърдяха, че са били сексуално насилвани от Спейси.

Година по-късно, точно в навечерието на Коледа публиката отново чу гласът на Кевин Спейси. И това разбуни духовете.

Часове след като беше обявено, че актьорът ще бъде изправен пред съда на 7 януари 2019 г., заради обвинения в сексуално посегателство, той публикува видео в YouTube, в което се появява в образа на известния герой Франк Ъндърууд от сериала „Къща от карти„. Във видеото Спейси говори от името на своя персонаж и коментира десетките обвинения и „присъди“, които бяха отправени към него в последната година.

От тези три минути могат да бъдат изведени два акцента. Никой не е видял Франк Ъндърууд да умира и никой не може да е сигурен, че той няма да се завърне. И никой не може да обвинява някого в деяния, които не са доказани.

Видеото беше публикувано няколко часа, след като стана ясно, че синът на изведен телевизионен магнат от Бостън е потърсил правата си в съда във връзка със случка, разиграла се в ресторант в Масачузетс през 2016 г.

Те умират да призная, че всичко казано е истина, и че си получих каквото заслужаваш. Но вие не бихте повярвали в най-лошото без да видите доказателства? Не бихте прибързали да съдите без факти, нали? Нали? Не, не и вие, вие сте по-умни.“ казва ни Кевин Спейси във видеото и гледа предизвикателно пред камерата.

Съвсем очаквано обаче, Холивуд не прощава на „провинилите се“, независимо дали има доказателства срещу тях, по-големи от нечии думи.

Часове след публикуването на видеото холивудски знаменитости се нахвърлиха срещу актьора от профилите си в социалните мрежи. Сред тях е актрисата и носител на „Оскар“ Патриша Аркет, която пише в профила си в Twitter: „Не мисля, че мъжете, които са били деца във времето на тези сексуални посегателства, оценяват видеото на Кевин Спейси. Не. Просто не.“

Към Аркет се присъединиха редица други гласове, сред които този на американските медии, повечето от които се обявяват против желанието на Кевин Спейси да изкаже своята позиция по въпроса.

Ето и видеото, което разбуни духовете в навечерието на Коледа:

 
 
Коментарите са изключени