shareit

Кои са тазгодишните новатори в образованието?

| от chronicle.bg |

Фондация „Заедно в час“ и основателят й Евгения Пеева спечелиха първото място в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“.

„Заедно в час“ цели да привлече нови хора към образователната система, като при подбора им не е нужен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация „учител“. В продължение на две години участниците в програмата преподават в училища – партньори на „Заедно в час“, като поставят високи очаквания пред всяко едно дете и работят за постигането им. Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя да бъде успешен в класната стая.

На второ и трето място в класацията тази година са Софтуерният университет на Светлин Наков и Академията на Телерик.

Класацията се изготвя всяка година от жури, включващо представители на образователния, технологичния бранш и журналисти, по инициатива на образователния портал Uchi.bg.

„Целта на класацията „Новатори в образованието“ е да привлече общественото внимание към десетките инициативи и организации, които ежедневно внасят позитивна промяна в образователната среда в България, най-често без подкрепа от страна на държавата и със свои собствени усилия. Много от тях правят наистина страхотни неща и бавно, но сигурно променят цялото ни общество. Тази класация със сигурност е субективна и е трудно да се определи коя организация заслужава повече и коя по-малко да е на първо място. По-важното, според мен, е с нея да инициираме по-широка обществена дискусия за динамичните промени в образованието ни и нарастващият интерес към класацията показва, че сме на прав път“ – каза доц. д-р Наталия Футекова, председател на журито на „Новатори в образованието“.

В тазгодишното издание участват общо 45 личности, организации и инициативи. Цялата класация е достъпна на адрес novatori.uchi.bg. Церемонията по награждаването на победителите се проведе на 13 декември във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Генерален спонсор на класацията тази година е софтуерната компания ERP.BG, а партньори са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), ERP Academy и Бизнес Софтуер Клъстер.

 
 
Коментарите са изключени