shareit

Кога ще оживее квАРТалът тази година?

| от chronicle.bg |

Лятото, поне по календар, вече е тук и е време да насочим вниманието си към нещата, които може да ни предложи столицата през идните месеци. Във връзка ни предстои за поредна година да се потопим в пъстротата на един богат във всяко отношение столичен квартал.

С нови неподозирани локации, още по-атрактивна и наситена програма, интересни пространства и артисти и куп изненади, се задава “квАРТал Фестивал” 2018 – събитието, което за трета година ще преобрази карето между бул. Мария Луиза, бул. Раковски, бул. Сливница и бул. Левски в дните 14, 15 и 16 септември 2018 г.

Още с първото си издание през 2016 г. “квАРТал Фестивал” се утвърди като едно от значимите културни фестивални събития на столицата. Тази година, в унисон с определянето на 2018-та за „Европейска година на културното наследство“, фестивалът ще наблегне на богатите култура, архитектура и история на творческата зона квАРТал. А мотото, под което ще протека трите дни в средата на септември, е “РЕстарт: квАРТал отвръща на времето”.

3711_GMI

И през 2018 година главната цел на фестивала е да подчертае огромния потенциал и богатото културно наследство на стария еврейски квартал – един от най-колоритните и интересни райони от близкото минало на София, който, доказа, че са необходими само идеи и желание, за да се върне блясакът отново по тези улици.

21994180_1928794237360785_8479614047164853696_o

Програмата на фестивала ще бъде ясна съвсем скоро, а дотогава всеки, който има интерес, би могъл да се присъедини към тазгодишното издание.  За целта е необходимо да подаде проектно предложение за артистична или друга тематично свързана изява в рамките на фестивала, което интерпретира и осмисля градската среда на квартала. Описание на проекта, както и кратко CV, могат да се изпращат на имейл kvartal.kolektiv@gmail.com до 30.07.2018 г. Всички изпратени кандидатури ще минат селекция от членовете на квАРТал колектив и избраните ще бъдат включени в тридневната  програмата на фестивала.

А докато чакаме програмата, си припомняме моменти от миналогодишното издание – тук.

 
 
Коментарите са изключени