shareit

Клинтън води с 4% пред Тръмп за Белия дом

| от chronicle.bg |

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън води с 4 процента пред съперника си за поста от Републиканската партия Доналд Тръмп, сочат данните от проучване, направено от института „Ипсос“ и цитирано от информационните агенции. Анкетата е проведена в периода между 9 и 15 септември.

42% от участниците в нея казват, че подкрепят и ще гласуват за Клинтън, а 38% залагат на милиардера Тръмп. Един от всеки петима анкетирани не подкрепя нито един от двамата основни кандидати за Белия дом.

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп са единствените кандидат-президенти на САЩ, допуснати до първите телевизионни дебати в надпреварата за Белия дом, обяви независимата комисия, която организира дебатите. Критерият за участието в тях са проучвания на общественото мнение, припомнят американските медии.

В тях кандидатът на демократите госпожа Клинтън получава средно 43 %, а републиканецът Тръмп – 40,4%. Първият тв дебат между тях ще бъде на 26 септември и ще се проведе в Университета Хофстра в Ню Йорк, на 26 септември.

 
 
Коментарите са изключени