shareit

Клинтън вече води с 8 процентни пункта пред Тръмп

| от chronicle.bg |

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън е увеличила преднината си пред противника си от Републиканската партия Доналд Тръмп на 8 процентни пункта.

Социологическото проучване на Ройтерс и института IPSOS е проведено след втория президентски дебат в неделя. 45 процента от запитаните казват, че ще гласуват за Клинтън, 37 процента са за Тръмп, а цели 18 процента заявяват, че няма да подкрепят нито един от двамата.

Междувременно бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор стана поредната политическа фигура, която призова американците да гласуват за Хилари Клинтън. Според Гор евентуалното избиране на Тръмп ще предизвика климатична катастрофа.

От своя страна Доналд Тръмп нарече „потресаваща“ изнесената от Wikileaks кореспонденция на сътрудници на кампанията на Клинтън. Кандидатът на републиканците се възмути, че медиите не обръщат достатъчно внимание на публикуваните данни.

Във вторник Wikileaks публикува третата част от поверителните писма на шефа на предизборната кампания на Хилари Клинтън – Джон Подеста. Подеста пък намекна, че сайтът помага на Доналд Тръмп в надпреварата за Белия дом.

 
 
Коментарите са изключени