shareit

Клинтън победи Тръмп в първия тв дебат между двамата

| от chronicle.bg |

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Хилари Клинтън е победила опонента си Доналд Тръмп в първите телевизионни дебати между двамата. Това сочат ранни резултати, разпространени от CNN.

Допитване, проведено веднага след приключването на дебатите, показва, че според 62 на 100 победител е Клинтън, а според 27 на 100 – Доналд Тръмп.

CNN обаче прави уточнение, че 41 процента от целевата аудитория на анкетата са били привърженици на Демократическата партия, а 26 – на Републиканската.

Според проучване на Public Policy Polling, 51 на 100 вярват, че Клинтън е победила в дебата, а 40% – че победител е Тръмп.

Фокус група от 20 нерешили гласоподаватели, попитани от CNN дава преднина на Клинтън.

Ще минат дни преди да се появят по-точни резултати от дебата, защото към момента всички проучвания са фокусирани върху малки групи зрители, гледали дебата, без да проследят цялата кампания до момента.

Анализатори посочват, че Клинтън е победила Тръмп в дебата, а по-рано този месец политически изследователи изтъкнаха, че отсъждането в медиите кой е спечелил дебата може да повлияе на усещането на гласоподавателите.

Добрият резултат в дебата обаче не означава задължително промяна и в социологическите проучвания за самия вот. Осъзнаването кой е бил по-добър в дебата не означава автоматично, че нагласите на гласоподавателите ще се променят. Избиратели на Барак Обама посочиха, че той е загубил в дебат с Мит Ромни, но въпреки това гласуваха а него.

 
 
Коментарите са изключени