shareit

Китара на Ерик Клептън бе продадена за 45 000 долара

| от chronicle.bg |

Електрическа китара „Фендър Стратокастър“, принадлежала на британския музикант Ерик Клептън, бе продадена за 45 000 долара на търг на аукционна къща „Херитидж окшънс“ в Далас.

Приходите от продажбата ще бъдат използвани, за да се платят медицинските разноски на известен музикант от Тексас, чиято съпруга наскоро почина от левкемия.

От тръжната къща поясниха, че покупката е извършена по телефона, но платената сума е повече от 2 пъти по-голяма от очакваната. Името на купувача не се съобщава.

Става въпрос за една от двете китари, на които Клептън е свирил миналата година по време на концерта по случай 70-годишнината си в „Ройъл Албърт хол“ в Лондон.

„Китарата е произведена през 2014 г. и изглежда като нова“, увериха експерти от „Херитидж окшънс“. Върху нея музикантът е оставил автографа си.

Парите от продажбата ще помогнат на Джони Никълъс да покрие медицинските разноски за лечението на съпругата му и ще се използват за изследвания върху левкемията.

Никълъс е член на отличената с награда „Грами“ група „Аслийп ат дъ уийл“.

На търга бяха изложени над 120 китари, други музикални инструменти, както и свързани с музиката лотове. Общите приходи от търга възлизат на около 380 000 долара.

 
 
Коментарите са изключени