shareit

Китай ще снима свой „Аватар“

| от |

Китай възнамерява да заснеме 3D филм, който да се състезава по мащаби с „Аватар“ на американския режисьор Джеймс Камерън. Лентата ще се казва „Bainiaoyi“, а премиерата й е насрочена за 2016 година, съобщи агенция Синхуа. „Целта на нашия екип е да заснеме епично източно фентъзи, което да се конкурира с „Аватар“ – заяви генералният мениджър накинокомпанията Century Media Чжао Сонг.

Мениджърът е уверен, че филмът ще е най-добрата екранизация на китайските народни предания в националното кино. Производственият процес стартира през май 2015 година и с него ще се заеме кинокомпанията Century Media. В снимките ще участват режисьорите на специалните ефекти на „Аватар“ и на „Карибски пирати“. Като сценарист е поканен един от авторите на „Терминатор 2“ и на „Как да дресираш дракон“.

Сюжетът на филма отчасти ще се покрива с „Аватар“ на Камерън. „Bainiaoyi“ обаче ще е по фолклора на китайското етническо малцинство чжуан. В центъра на разказа е млад човек на име Гук, който се опитва да намери вълшебната дреха bainiaoyi. Само с нейна помощ може да бъде победен зъл дракон, който преследва народа чжуан.

 
 
Коментарите са изключени за Китай ще снима свой „Аватар“