shareit

KIA Stinger ще дебютира на автосалона в София

| от chronicle.bg |

Най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на КИА, която днес се намира сред лидерите в автомобилната индустрия, ще дебютира в България по време на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София (14 – 22 октомври).

KIA Stinger е автентичен грандтурер, автомобил за вдъхновяващо и вълнуващо пътуване на дълги разстояния.

Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт. Интериорът е изработен от висококачествена мека на допир, фина кожа, която покрива седалките с характерен дълбок контур, а хромираните детайли допълват усещането за изискан стил. Шофьорската седалка допълнително е снабдена с активно дишаща облегалка и ергономични опори за максимална стабилност и оптимален комфорт.

Серията от системи в помощ на водача ADAS (Multiple Advanced Driver Assistance Systems) осигуряват безупречен синхрон на всички функции за максимално удоволствие от шофирането. Системата за предотвратяване на челен сблъсък FCA (Forward Collision Assistance) с интегриран режим на самостоятелно аварийно спиране AEB (Autonomous Emergency Braking) и функция за разпознаване на пешеходци предупреждава водача за опасността от потенциален сблъсък с друго превозно сродство или пешеходец, като асистира безопасното спиране на автомобила. Stinger е оборудван с Интелигентна система за контрол на дистанцията ASCC (Advanced Smart Cruise Control), Система за поддържане на траекторията в лентата на движение LKA (Lane Keep Assist), Система за предупреждение за напречен трафик зад автомобила RCTA (Rear Cross Traffic Alert), Head-up display, Launch control – Система, която спомага на водача да постигне оптимално ускорение при старт от място и много други.

Stinger се предлага с нова палитра от най-съвременни информационно-развлекателни технологии.

В София KIA Stinger ще дефилира във версия 3.3л twin-turbo V6 бензинов двигател, задвижване 4×4, 8-степенна автоматична трансмисия с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди.

 
 
Коментарите са изключени