shareit

Кенет Брана среща Агата Кристи

| от chronicle.bg |

Може би четвъртият пъти наистина ще е на късмет за Кенет Брана.

След като се почти се провали с два блокбъстъра („Тор” и „Джак Райън”), но успя да направи една от най-успешните адаптации на приказка за последните години – „Пепеляшка”, сър Кенет Брана е решил да вземе нещо още по-голямо – според слуховете той ще филмира самата кралица на криминалния жанр  – Агата Кристи. Ако това се случи, ще е четвъртият по-комерсиален проект на актьора/режисьор и силно разчитаме, че този път ще му се получи още по-добре.

Кенет Брана е спряган за човека, който ще седне на режисьорския стол на новата адаптация по известния роман на Агата Кристи – „Убийство в Ориент експрес”. В продуцентското звено пък са Ридли Скот, Саймън Кинберг и Марк Гордън, като филмът е за компания 20th Century Fox. Засега студиото отказва да коментира дали в крайна сметка подобен проект ще се случи и дали наистина Кенет Брана ще е на режисьор. Остава ни само да чакаме и да видим.

„Убийство в Ориент експрес” е роман на кралицата на криминалния жанр с нейния най-известен персонаж – белгиецът Еркюл Поаро. Действието се развива в небезизвестния влак, където един от пътниците е убит. Романът е филмиран няколко пъти до този момент, като най-известната му адаптация е от 1974 година с Албърт Фини в ролята на Поаро и с участието на звезди като Ингрид Бергман, Лорън Бакол, Жаклин Бисе, Шон Конъри, Антъни Пъркинс, Ванеса Редгрейв, Джон Гиелгъд и Майкъл Йорк. Филмът има шест номинации за „Оскар” и една статуетка за Ингрид Бергман за „поддържаща женска роля”. Романът също така беше част от популярната поредица за разследванията на Еркюл Поаро, която от британския канал ITV снимаха доскоро с Дейвид Суше в главната роля.

Дали адаптацията ще се случи и как ще изглежда, все още е въпрос на догадки, но ние ще я очакваме с интерес.

Снимки: Getty Images

 
 
Коментарите са изключени