shareit

Къщата на Марк Зукърбърг има изкуствен интелект като в „Iron man“

| от chronicle.bg, по fastcompany.com |

Марк Зукърбърг все още обича да програмира. Това е последният му проект, който пуска музика, препича филийки и понякога дразни жена му.

През януари Марк обяви, че ще създаде изкуствен интелект (ИИ), с който да управлява дома си чрез функции и инструменти от Facebook. Това е един от предизвикателствата за себеразвитие, които милиардерът си поставя всяка година. ИИ е изключително важен за бъдещето на социалната мрежа. Работата по проекта помогна на Зукърбърг отново да застане убедително начело на своя екип от хиляди програмисти.

Програмирането е отнело между 100 и 150 часа. Той кръщава програмата си Jarvis AI – на популярния й еквивалент във филмите за Iron Man. Джарвис може да бъде командван през приложение за iPhone или Facebook Messenger като по възможностите му е да контролира осветлението в къщата, да отваря предната порта, за да влязат гости, да препича филийки и дори да събуди Макс, едногодишната дъщеричка на Марк и Присила Чан, за уроци по мандарин.

Асистентът работи чудесно. Освен с гласовите команди, които разбира малко по-трудно. За сметка на това, когато от него се поиска да пусне „нещо като“ Red Hot Chili Peppers, системата пуска Smells like teen spirit на Nirvana, което всъщност е доста впечатляващо.

 

 
 
Коментарите са изключени