shareit

Карл Лагерфелд, който този път иска да си сменя гражданството

| от chronicle.bg |

Последното ревю на „Шанел“ се проведе преди седмици и премина под бурни овации. Модният подиум беше заменен от огромен кораб, а творческият директор на марката, Карл Лагерфелд, беше възхвален отново. Освен с приносът си в модата обаче, дизайнерът с немски произход, е известен и с периодичните си изявления, които предизвикват в повечето случаи раздразнения. Дали ще бъде роклята на Мерил Стрийп или коментар за събличането и манекенките, коментарите често са крайни, а след тях рядко следва извинение от страна на мъжа. Този път наред е  немският канцлер Ангела Меркел.

В миналото Лагерфелд не е криел, че има доста резерви относно бежанската политика, водена от Меркел. В интервю за френския седмичник Le Point, излязло днес сутринта, дизайнерът заплашва, че ще се откаже от немското си гражданство, заради решението на канцлера 1 милион души да прекрачат границата на Германия. „Трябваше ли тя да настоява да приемем 1 милион мигранти, докато Франция, която е земята на човешките права, пледираше да вземе само  30 000?“, казва Лагерфелд пред Le Point.

Мъжът продължава с резките думи, казвайки, че Меркел е „дъщеря на пастор, която не може да приеме, че Германия е продължила след 1933 г.“

„Ако това продължава,  ще си сменя гражданството“ казва само Лагерфелд без да пояснява за какво ще го замени. Засега само можем да се позоваваме на предишните му думи, че се задава „нов ден във Франция“ с избирането на Макрон. И те не са гаранция, защото в интервюто той добавя, че харесва Макрон и жена му, но това не означава, че иска да стане французин.

„Нямам афинитет към нациите, аз съм космополит.“

Интересен е фактът, че само преди месеци казва пред Madame Figaro, че е германец в гените си и приема този факт. „И няма да се отрека от гражданството си, само защото госпожа Меркел върши глупости.“

Лагерфелд е роден на 10 септември 1933 година в Хамбург. 

 
 
Коментарите са изключени