shareit

„Каръци“ на Ивайло Христов е българското предложение за „Оскар“

| от chronicle.bg |

„Каръци“ на Ивайло Христов е българското предложение за номинациите за „Оскар“ за чуждоезичен филм, съобщават от Националния филмов център (НФЦ).

Изборът е направен на днешното заседание на комисията по определянето на български филм за участие в надпреварата за 89-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия.

Голямата награда, наградата за най-добра женска роля – на Елена Телбис, наградата на гилдия „Критика“ към СБФД, наградата на публиката, на акредитираните журналисти и на критиката спечели „Каръци“ на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза – 2015″.
Сред актьорите са и Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов.

Отличията на „Каръци“ от Международния кинофестивал в Москва – 2015, са голямата награда за най-добър филм, награда на руските кинокритици и на Федерацията на руските киноклубове, на CInEast – 2015 – наградата на публиката, на 20-ия Международен „София филм фест“ – 2016 г. – наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм.

В „Каръци“ Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рокгрупа. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

Ивайло Христов е режисьор и сценарист. Оператор е Емил Христов. Музиката е на Кирил Дончев. Продуцент е Асен Владимиров, с подкрепата на НФЦ.

 
 
Коментарите са изключени