shareit

Какво не носят жените в дамските си чанти

| от Тереза Восканян |

Казват, че всяка една уважаваща себе си жена носи в дамската си чанта цялата покъщнина. Ако може да побере и целия свят вътре – още по-добре.

Твърдението, че имаме абсолютно всичко в любимия ни аксесоар, но не и ред, не е много далеч от истината. За този наш ужасен навик – помъкването на всичко нужно и ненужно, можем да обвиним скъпите ни майки и баби, както и женските списания, които ни натякват, че модерната градска жена трябва да бъде готова за всичките препятствия на деня.

И така, ние се разхождаме с грамадна бездънна чанта, чието съдържание е толкова богато, колкото асортимента на кварталния магазин – „Всичко за лев“.

И, ако през лятото дрехите стават по-леки и по-къси, то чантите ни продължават да бъдат все така тежки и големи.

Горещините успяват да поддържат и въображението ни в същите размери. Мечтаем си за далечни пътувания до екзотични дестинации, а това, което ни тежи са твърде кратките почивни дни.

Нагърбени с офис задачите, далеч от тропическите звуци и прохладните плажове, всяка една от нас иска да може да бръкне в ежедневния си аксесоар и и да извади от там телепортиращо се устройство. Такова обаче за съжаление няма.

Ето и още няколко предмета, които бихме искали да имаме вместо това, което сега намираме в чантата си:

1.

Имаме в чантата: балсам за устни с вкус на ягоди
Предпочитаме да имаме: сладолед с вкус на ягоди

Кому е нужен този балсам? Къде къде по-хидратиращ и успокояващ подпухналите от жегата устни е сладоледът. Редно е да се помисли за създаването на мини хладилно портмоне, в което да можем да пазим студения десерт от разтапяне. В 21 век сме все пак! Практичните неща вече са измислени, сега сме във времето на глезотиите.

2.

Имаме в чантата: спрей за самозащита
Предпочитаме да имаме: спрей за комари

Лятото носи със себе си и малките гадинки, които обичат да се хранят с кръвта ни и да ни оставят грозни червени следи. Добрата страна на спрея за комари е, че той може да служи при необходимост и за самозащита. Щом прогонва мерзките летящи твари, ще успее да те спаси и от двукрак зложелател.

3.

Имаме в чантата: допълнителна тениска
Предпочитаме да имаме: цветен бански костюм

Вместо предвидливо да си носим допълнителна тениска на работа (за онези случаи, когато ще се накапеш с обяда си, а след час имаш важна презентация), много по-приятно и мотивиращо би било, ако в дамската си чанта носим цветни бански – за онези работни петъци, след които палим колата към морето.

4.

Имаме в чантата: служебен телефон без камера
Предпочитаме да имаме: дигитален фотоапарат

Повечето работодатели снабдяват служителите си с вечната Nokia 3310. Но вместо не особено вдъхновяващия телефон, една DSLR камера, с която да може да обикаляме и да запечатваме красивото лято в града, би била много по-вдъхновяваща алтернатива.

5.

Имаме в чантата: папка с работни документи
Предпочитаме да имаме: художествен роман

От чантата ни се поддава черната папка със стърчащи листи с диаграми, статистики и договори, които трескаво разглеждаме в метрото, докато пътуваме от едната среща на другата. А колко хубаво би било, ако просто можехме да се излегнем на някой хамак с ненатоварващ класически роман в ръка.

6.

Имаме в чантата: портмноне
Предпочитаме да имаме: кредитната карта на Доналд Тръмп

Всичко би било толкова по-лесно, ако вместо голямото портмоне, в което пазим десетки визитки, клубни карти, стотинки, левове и снимка на гаджето от 10-ти клас, притежавахме кредитната карта на Доналд Тръмп. Сигурни сме, че ще ни трябват само 24 часа, за да превърнем един от най-богатите мъже в света, в човек със скромно финансово състояние. Така ще направим услуга и на САЩ…

7.
Имаме в чантата: ключове за вкъщи
Предпочитаме да имаме: ключ към прохладна лятна градина

Прибираме се към градския ни апартамент, стигаме до входната врата, изсипваме всичко от чантата на изтривалката с надпис WELCOME. Сред козметика, бонбони, чаша за шампанско, мини куфарче за инструменти и омекотител за дрехи, които цял ден сме мъкнали с нас, се намира и ключът за входната врата. Завъртаме ключалката, отваряме вратата и …. Voilà … порта към прохладна лятна градина.

 
 
Коментарите са изключени