shareit

Какво е да излизаш с фитнес-треньорка

| от Рейчъл Шарлийн Люис |

Въпреки че винаги съм харесвала да ходя на фитнес, никога не съм си и помисляла, че някога ще започна да излизам с фитнес-треньорка. Когато говорим за фитнес-треньори си представяме мачо-типа, нацепената батка, нахаканият силач. Със сигурност не очаквах да видя сладкото, къдрокосо момиче, което срещнах. Като част от тази новосформирана двойка, се срещнах с много стереотипи.

Ядем много зеленчуци… и пица

Първото нещо, което ме питат, когато разберат, че приятелката ми е личен фитнес-треньор, е да попитат дали спазваме строга диета. Веднага скачат на заключението, че щом тя яде здравословно, то би трябвало и аз да съм на същия режим. Това ме стресира малко първоначално. Трябва ли да имам перфектни плочки само защото тя има? За щастие, шкафовете ни са пълни с балансирано количество протеинови вафли, тофу и бисквити. Освен това, тя е тази, която винаги иска да си поръчваме пица.

Мускулите й би трябвало да ме плашат, но ида ме мотивират

Дори баба ми, която си е половин хомофоб, стана фен на ръцете й. Това е част от нашата реалност. С тялото ми никога не сме се разбирали добре, което си пролича най-силно в началните стадии на връзката ни. Това е особено опасно, тъй като и двете сме момичета. Мисълта, че тя е красива, и желанието да приличам на нея си станаха постоянни врагове. За щастие, тя е доста толерантна към различните тела. Страхотен мотиватор е. Не е като онези треньори, които са готови да те обиждат с цялата си жестокост. Но все пак – кой би искал да излиза с тях, нали?

Да, гледа се в огледалото, но без ненужната доза животински вой

Може би най-наложилият се стереотип за личните треньори е, че по цял ден стоят пред огледалото, стягайки мускулите си. Аз също съм виждала такива във фитнеса – обикновено се движат на групички, снимайки се постоянно и качвайки снимките си в Instagram. Ужасяващо е! Кой би искал да бъде фон на тези снимки, потящ се и мъчещ се на последна серия клекове? Приятелката ми е горда с тялото си, но не го натяква в лицето на никого.

Тренираме заедно и това не е ужасно

Когато започнахме да се срещаме, отказвах да тренираме заедно. Мислех си „няма начин да си облека широкия анцуг и развлачената тениска и да тренирам до изваяното ти тяло”. Представях си как вдигам гиричките по 1,5 килограма (няма нищо срамно да тренирате с 1,5-килограмовите!), докато тя вдига телесната си маса без дори да пусне и капка пот – ужас! Не след дълго обаче стана по-лесно и за двете ни. Започнахме да ходим заедно във фитнеса. Още повече – самочувствието ми скочи.

Рейчъл Люис е съосновател на The Fem. Горда собственичка на кактус, на име Табита, и притежава (т.е. ползва) огромно количество продукти за кожата си.

 
 
Коментарите са изключени