shareit

Как ретроградният Меркурий влияе на вашата зодия

| от Зузи Аспарухова и Цветелина Вътева |

Ретроградният Меркурий е тук и плаши много хора. От баба до внуче, всеки трепери пред силата му. И по-точно пред силата му да разрушава. Ако имате важни дела – запазете ги за по-късно. Ако имате важни въпроси – задавайте ги ясно. А ако искате да правите бебета и други интересни интимни неща… по-добре изчакайте. Има шанс сексът също да е ретрограден, което не е никак хубаво.

Изобщо добрият стар Меркурий – планетата на комуникацията и бъбривостта, е в лоша позиция спрямо всяка зодия. Ние ви даваме идеи, съвети и леки насоки от звездите, с които спрямо вашия зодиакален знак ще разберете неговото влияние. И ще разберете как да го преборите.

Овен

Овни, гадно ли ви е? Много ли ви е гадно? Така и трябва. Вие сте едни дръзки, лоши, гневни и доста конфликтни хора, които все искат да става тяхното. Меркурий и най-вече ретроградната му страна, засилва това чувство. Но тъй като, като истински чифтокопитни животни, вие имате проблем с правилното използване на вербалния апарат, комуникацията съвсем закуцва и това още повече ви фрустрира. Няма да се оправите. Най-добре изчакайте ретроградието да премине и така напуснете покоите си. Освен ако не изпотрошите всичко около себе си преди това.

Телец

Вие, мили Телци, си хапвате тихо и спокойно и нищо не може да събори вашата натура. Единственото, което ви вълнува в момента е хубавата храна и доброто пийване. Затова сте създадени. Е, нека ви кажем нещо – Меркурий влияе и на фигурата. Колкото по-ретрограден е, толкова по-дебели ще ставате вие. Да, най-добре оставете тази паста и излезте, за да комуникирате с някакви нормални хора. Не, котката ви не се брои.

Близнаци

Меркурий може и да е вашата планета, скъпи шизофреници, но не и когато е ретрограден. Вие се чувствате разтроени и разпеторени. Като в лош gang bang филм, който няма да свърши добре за никого. Ту сте в пълна еуфория, ту в гневно състояние и нищо, което подхванете не ви върви. Затова най-добре си сипете повече алкохол и не говорете много, много, защото непрекъснато оплесквате нещата. Мълчанието е злато, колкото и да не ви се вярва.

Рак

Това е един много скапан период за вас, Раци. Защо ли? Защото сте свикнали да се движите назад, а сега ще ви се наложи да ходите напред. Приемете го и буквално и преносно. Принципно светът си прави едно, вие си правите друго и така си минават дните. Но не и сега. Сега ще ви се наложи да правите всичко, което и другите правят, при това да го правите с кеф, усмивка на уста и подсвирквайте си. Не ви харесва! Оправяйте се сами, тъй като послушни и подчинени животинки, ще изпълнявате всичко, което този, когото харесвате ви нареди.

Лъв

Лъвът е свикнал да получава всичко, което си пожелае и то да му идва, когато на него му се иска, на готово, без да е положил грам усилия. Космическата връзка, която вие, Лъвове, сте развили с егото си обаче ще пострада тежко в този период. То ще бъде мачкано, ритано и правено на пихтия, при това от хора, от които най-малко го очаквате. Какво може да направите? Нищо. Така ви се пада.

Дева  

Вие сте малки, рационални същества, които обичат всичко да им е подредено. Затова, специално за вас, тъй като ретроградният Меркурий е във вашия знак, той ще създава постоянен хаос. Оставили сте си книгите подредени – не, някой вече ги е разбутал. Направили сте си кафе – някой вече ви го е отмъкнал. Решили сте, че онзи готиният пич ви сваля – сори, бъркате, сваля приятелката ви. На всички въпроси, на които нямате отговор, няма и да получите, заради ретроградния Меркурий. Къде ви изчезват балсамите? Пак на него се дължи. Стискаме ви палци да оцелеете. А ако го направите, свържете се с екипа ни, за да ни разкажете как е било.

Везни

Скъпи тревожни фобици,

всички сме наясно, че сред най-големите ви страхове са този от полудяване, този от изпускане на публично място и този от тежки неща, които да ви наклонят везните. Е, имаме лоши новини. Ретроградният Меркурий ще ви предложи две от трите. Кои – ще запазим в тайна.

Скорпион

Ретроградният Меркурий ви е малко. И Земята да стане ретроградна и да ви отнесе във ветровете на времето, пак ще ви е малко. Не защото сте най-лошата и жестока зодия, както се говори, а защото знаем какво направихте  миналото лято. Не говорим за лизането на сол и текила от гърба на жената на шефа. Не, не говорим и за вуду куклата на колежката от съседното бюро, която отърквахте в гърдите си. Вие си знаете за какво говорим.

Стрелец

Вие сте досадни, бъбриви създания, лишени от всякакво чувство за такт. Затова ретроградният Меркурий ще ви донесе за рождения ден метроном – да отмервате тактовете. Освен това, тази година дядо Мраз ще бъде особено жлъчен към вашите особени и ще ви засипе с ароматни свещи, соли за вана и билети за държавната лотария. Дали ще спечелите нещо от тях? Не, няма. Но само заради ретроградния Меркурий.

Козирог

Драги козирози, специално за вас Меркурий предлага начин да отървете околните от присъствието си – с поредна, депресивна дупка. Ще се опитвате да изпълзите от нея като Рамбо от затънтена пещера, използвайки всякакви прийоми – секс с непознати, с познати, с роднини и с животно. Резултатът? Още по-дълбока дупка. В комбинация с гонорея.

Водолей

Няма по-тъжна гледка от Водолей по време на ретрограден Меркурий. Обратното движение на проклетата планета засилва и без това меланхоличната ви натура и става нещо страшно. Четете Атанас Далчев до колабс, светът ви се струва като влажен тунел, а животът е лишено от смисъл, жестоко пътуване към смъртта. Освен това, всички ви мразят. Имаме добра новина за вас: да, светът крие своите светли чудеса, а животът може да е един красив път към смъртта. За това, че всички ви мразят обаче не можем да кажем нищо. Факт е.

Риби

При вас ретроградният Меркурий пристига с небивал сексуален устрем, какъвто не познавате от 16-тата си годишнина насам. Не знаете какво да правите с него: потите се, притеснявате се, почесвате се, иска ви се, но не желаете да се забърквате в неприятности. Затова действайте както обикновено: дарявате обекта на своята похот с обилни дози презрение, за да си помисли, че имате много по-възвишени неща, с които да се занимавате. Мрачната истина, която трябва да приемете, е че такива неща няма. Възвишеното ще дойде при вас едва когато Меркурий излезе от ретроградност и кацне на върха на носа ви.

 

 
 
Коментарите са изключени