Как да сме интернет търговци

| от |

Всеки има боклуци вкъщи. И не говоря за роднините ви, говоря за предметите, с които сте заобиколени. Те често са стари (предметите), неработещи (отново – предметите), ръждясали (…) или сте им се наситили вече и не ги искате около себе си, а ви е жал да ги изхвърлите на боклука или да подарите на приятел (познайте). А може и просто да ви трябват пари. Да, всъщност най-вероятно ви трябват пари. Затова решавате да го пуснете нещото в интернет.

Според зависи какво продавате, задълженията ви могат да бъдат най-различни.

Има обаче няколко общи неща, които трябва да направите: думите също се подбират внимателно – ако предметът ви е направен от изкуствени материали, значи е еко; ако нещо е въз старо, не е старо, а ретро, класическо или антикварно. Предметът ви задължително е неразличим от нов, защото седи в мазето или на тавана, или в шкафа ви от 30 години.

Автомобил

Трябва да го измиете, а също и себе си, за да не си личи каква похот се е случвала в него. Също така по принцип се кара от майка ви до магазина, дори може да платите на някоя съседка да дойде да каже: „Да, синко е прав“. Също така взимате една ролка изолирбанд и залепяте всичко, което трака. Честа грешка е километража да се пренавива прекалено много. 20% от реалните километри стигат, никой няма да повярва на повече – хората вече се съмняват в глупостта за майка ви.

Техника 

Понеже техноллогиите са адски сложни, това предполага огромно разнообразие на продукти в даден бранш. Това пък предполага, че много малко хора разбират реално кой продукт е добър и кой не особено. Затова винаги, винаги, винаги в обявата пишете, че вашето нещо е за ценители. Винаги. Така на клиентелата ви й настръхват космите на врата.

Дрехи и аксесоари

Тук трябва да се знае, че понятието „размер“ е препоръчително и ориентировъчно. Важното при дрехите е да се пускат на безразсъдни пари и след месец да се намаляват на разсъдни пари, за да можем да кажем, че са на намаление.

Боклуци

Боклукът за един е злато за друг, да, но да не забравяме, че то си е боклук и толкоз. В такъв случай в обявата се пускат снимки от интернет, от други сайтове. Под снимките с думи описвате състоянието на боклука като го третирате все едно ви е първородното. Пишете на латиница, за да ви мислят за тъп. Така ще създадете впечатление, че лесно ще бъдете измамен, докато всъщност вие заблуждавате хората с обявите си в интернет.

Идва пролетно почистване и трябват кинти за море. Имайте едно наум.

 
 

Компанията на Харви Уайнстийн беше продадена, след като банкрутира

| от chr.bg |

Компания на скандалния продуцент Харви Уайнстийн, който бе забъркан в скандали за сексуално насилие над 50 жени, беше продадена, след като обяви банкрут, съобщиха световните агенции.

Купувач на продуцентското студио стана тексаското инвестиционно дружество „Лантърн капитъл“ със седалище в Далас.

Първоначално сделката предвиждаше компанията на Уайнстийн да бъде продадена за 310 милиона долара. Но от „Лантърн капитъл“ можаха да смъкнат цената на 289 милиона долара. Това стана възможно, след като се разкри, че някои информации за истинското състояние на продуцентското студио са се оказали неверни.

Четирима от петте ръководители на „Уайнстийн къмпани“ подадоха оставка, в това число и нейният председател Боб Уайнстийн, брат на Харви. Двамата бяха нейни основатели през 2005 година. Харви Уайнстийн беше принуден да се оттегли от ръководството по-рано от Боб, след като станаха публични обвиненията за сексуално насилие срещу него. След продажбата с четиримата ръководители си тръгват и 20 служители на компанията – една трета от личния й състав.

 
 

„On the Basis of Sex“ трейлър: Фелисити Джоунс и компания са страхотни

| от chronicle.bg |

Америка наистина държи да ни покаже, че в историята си неведнъж е заставала зад правата на жените и ще продължи да застава. Киното е най-рентабилният инструмент, посланието да достигне до максимум хора и само тази година вече очакваме значителен брой обещаващи филми, в които женските персонажи ще са на фокус. „On the Basis of Sex“  е едно от тези заглавия. Трейлър на филма по действителен случай излезе вчера и ни вдъхна надежда, че това няма да е поредната фалшива, но  бляскава манифестация на борбата за равенство между половете. Главната причина за това е Фелисити Джоунс, която помним от брилянтното си изпълнение в „Теория на всичко“.

On the Basis of Sex“ изглежда като потенциален претендент за „Оскар“. В него се разказва истинската история на Рут Бейдър Гинсбърг – млад адвокат, който се опитва да промени закона в страната. За да се случи това обаче, тя трябва да промени първо законите на професията, доминирана изцяло от мъже. Гинсбърг влиза в екип със своя съпруг, също адвокат, Мартин Гинсбърг. В неговата роля влиза Арми Хамър. Задачата е почти непосилна, но залогът е голям – двамата трябва да поемат дело, което ще преобърне представите на САЩ за половата дискриминация. В групата на поддържащите актьори се открояват имената на Кати Бейтс, Джъстин Теру, Сам Уотърстън и Джак Рейнър. Бейтс също играе реална личност – адвокат Дороти Кениън.

Режисьор на филма е Мими Ледър, за която това е първи пълнометражен филм в последните 10 години. Тя е позната като режисьор на филмите „The Peacemaker“ и „Deep Impact“ на сериала на HBO „The Leftovers“. Сценарист на „On the Basis of Sex“ е племенникът на Рут Гинсбърг, Даниъл Стипълмън, а световната премиера е на 25 декември тази година.

 
 

Джони Деп се помири с мениджърите си, които го обвиняваха в разточителство

| от chr.bg |

Джони Деп постигна съгласие с мениджърите си след шумния юридически спор, който го противопостави на компанията „Мениджмънт груп“, управлявала доскоро финансите му, съобщиха световните агенции.

Двете страни се договориха, преди да бъде гледано делото, насрочено за август. Джони Деп даде на съд своите бивши мениджъри през месец януари 2017 година. Той ги обвини, че са харчили шестцифрени суми от сметките му, без негово разрешение. В иска си Деп настояваше за компенсации в размер на 25 милиона долара.

Мениджърите от своя страна подадоха жалба, в която се твърдеше, че актьорът и музикант сам носел отговорността за своите финансови затруднения, тъй като харчел разточително състоянието си за скъпи вина, разкошни недвижмимости, заплати за персонала, за картини, частни самолети, за охрана и оръжия.

Условията по постигнатото споразумение между Деп и бившите му мениджъри не бяха разгласени.

 
 

Първи поглед към Джоди Уитакър като Doctor Who

| от chronicle.bg |

Еуфорията сред феновете на сериали след вчера е почти толкова голяма, колкото между феновете на Франция и Хърватия на Световното. Причината са едни 40 секунди, които вчера за първи път показаха Джоди Уитакър като 13-ия Доктор и първата жена, която стъпва влиза в главната роля в научно-фантастичния сериал.

Първият тийзър трейлър на 11-ия сезон на поредицата не разкрива подробности от сюжета, но компенсира тяхната липса в няколко интригуващи кадъра, които ще ни накарат да следим темата в развитие.

Всичко започва с вечеря, после се пренасяме в нечий апартамент, после в закусвалня, а храненията на всички участници са прекъснати от странна енергия, която може да означава само, че новият Доктор ще дойде всеки момент. После се появява тя, Джоди Уитакър.

Актрисата прави своя дебют като 13-ия Доктор по време на миналия коледен епизод, „Twice Upon a Time“. Позната ние е от ролите си в „Broadchurch“, „Attack the Block“ и епизодът на „Black Mirror“, „The Entire history of You“. Предшественикът и в ролята на известния доктор беше Питър Капалди, който пое щафетата от Мат Смит през 2017 г.