shareit

Как да сме интернет търговци

| от |

Всеки има боклуци вкъщи. И не говоря за роднините ви, говоря за предметите, с които сте заобиколени. Те често са стари (предметите), неработещи (отново – предметите), ръждясали (…) или сте им се наситили вече и не ги искате около себе си, а ви е жал да ги изхвърлите на боклука или да подарите на приятел (познайте). А може и просто да ви трябват пари. Да, всъщност най-вероятно ви трябват пари. Затова решавате да го пуснете нещото в интернет.

Според зависи какво продавате, задълженията ви могат да бъдат най-различни.

Има обаче няколко общи неща, които трябва да направите: думите също се подбират внимателно – ако предметът ви е направен от изкуствени материали, значи е еко; ако нещо е въз старо, не е старо, а ретро, класическо или антикварно. Предметът ви задължително е неразличим от нов, защото седи в мазето или на тавана, или в шкафа ви от 30 години.

Автомобил

Трябва да го измиете, а също и себе си, за да не си личи каква похот се е случвала в него. Също така по принцип се кара от майка ви до магазина, дори може да платите на някоя съседка да дойде да каже: „Да, синко е прав“. Също така взимате една ролка изолирбанд и залепяте всичко, което трака. Честа грешка е километража да се пренавива прекалено много. 20% от реалните километри стигат, никой няма да повярва на повече – хората вече се съмняват в глупостта за майка ви.

Техника 

Понеже техноллогиите са адски сложни, това предполага огромно разнообразие на продукти в даден бранш. Това пък предполага, че много малко хора разбират реално кой продукт е добър и кой не особено. Затова винаги, винаги, винаги в обявата пишете, че вашето нещо е за ценители. Винаги. Така на клиентелата ви й настръхват космите на врата.

Дрехи и аксесоари

Тук трябва да се знае, че понятието „размер“ е препоръчително и ориентировъчно. Важното при дрехите е да се пускат на безразсъдни пари и след месец да се намаляват на разсъдни пари, за да можем да кажем, че са на намаление.

Боклуци

Боклукът за един е злато за друг, да, но да не забравяме, че то си е боклук и толкоз. В такъв случай в обявата се пускат снимки от интернет, от други сайтове. Под снимките с думи описвате състоянието на боклука като го третирате все едно ви е първородното. Пишете на латиница, за да ви мислят за тъп. Така ще създадете впечатление, че лесно ще бъдете измамен, докато всъщност вие заблуждавате хората с обявите си в интернет.

Идва пролетно почистване и трябват кинти за море. Имайте едно наум.

 
 
Коментарите са изключени