shareit

Как да превърнем ергенската квартира в дом с новия каталог на IKEA

| от chronicle.bg |

Вече сме ви казвали, че да се изнесете, не е сложно. За младия човек откъсването от родителското тяло и последвалата относителна свобода, са толкова желани, че животът в малка квартира винаги е за предпочитане. И наистина, когато си млад е най-доброто време да го направиш. Не за да не ти висят вашите на главата… а, за да се научиш да се оправяш напълно сам.

Да се изнесеш, само по себе си не е сложно. Сложното идва след това. Как да направиш от квартирата дом? Макар да няма нищо задължително и някои хора да не са привързани към домашния уют, винаги е по-добре една квартира да изглежда така, сякаш ще живееш в нея цял живот. На помощ на всички стари и млади ергени и моми, еднополови и разнополови двойки идва новият каталог на IKEA.

Защо именно каталогът на IKEA, ще попитате? Защо не някой друг каталог? Защото IKEA знаят, че за клиентите винаги е по-добре, когато видят нагледно как може една стая да бъде обзаведена компактно, семпло и ефектно. И защото в новия каталог 400-те сътрудници на шведския бранд представят седем различни жилища. Едно от тях, над което ще се спрем днес, е запазена марка на IKEA – малкото жилище. И за да сме по-точни – 16 кв. м. Да, на тази площ можете да имате спалня, хол, кухня, трапезария и работен кът в едно, гардероб и килер. Перфектното жилище за млади, обвързани или необвързани двойки.

Ако и вие сте представители на изброените по-горе групи, можете да разгледате нашите 5 предложения от новия каталог на IKEA, които са идеална основа на всяка квартира с претенции да се превърне в дом.

Mirror, mirror on the wall…

Не реагирайте първосигнално. Ако сте човек, обичащ домашния уют, знаете какво смущение предизвиква липсата на един от най-базисните аксесоари на ежедневието – огледалото. Огледалото е необходимо на човека. И не онова малкото за бръснене, то си е за банята. За коридора обаче, практично и евтино огледало NISSEDAL, е повече от подходящо. Във всеки коридор е добре да има голямо огледало, в което можеш да видиш как напускаш дома си. Да можеш да огледаш цялото си тяло. И разбира се, огледалото е естетика. На правилното място, може да бъде по-ефектен аксесоар и от картина на известен художник.

nissedal-ogledalo-byalo-2(1)

„Стая без книги е като тяло без душа“,Цицерон

Не искаме да звучим като даскали по литература, които раздават списък със задължителна литература за лятото. Но библиотеката BILLY плаче да бъде отнесена във всеки един дом. Защо? Защото четенето би трябвало да бъде неделима част от човешкото ежедневие, а библиотеката е мястото, което побира прочетеното. И не само него. Добре познатият модел BILLY отново е в каталога с шестте си рафта с регулируема височина и снежно бял цвят. И може да побере и други неща, освен книги.

billy-biblioteka-byalo-2(1)

Сърцето на дома

Нека семплият стил на дивана EKTORP, навяващ спомен за отминали епохи, не ви заблуждава. Извитите облегалки за ръце и ниската облегалка предлагат невероятен комфорт, допълнен от меките възглавници. Другото му предимство е, че се предлага с различни калъфи за дивана и възглавниците. Тоест можете с една смяна на калъфа, да обновите стаята за пролетния или зимния сезон. Част от предлаганите цветове на калъфките са червено, жълто каре, тъмно сиво и с щамповани цветя.

ektorp-dvumesten-divan-0(1)

Мислене по вертикалата

Гардеробът е задължителен елемент. От богатия асортимент гардероби в каталога, се спираме на модела PLATSA поради няколко причини. Най-вече заради размерите – с широчина 140 см, дълбочина 57 и височина 261 см, той се превръща в същински килер, способен да побере всичките ви дрехи, така че да се избегнат грозните, безформени и неестетични купища с дрехи по столовете, или в по-лошия случай, пода. Голямата височина също така помага да се използва ефективно височината на помещението.

platsa-garderob-byalo-fonnes-byalo-0(1)

Лека нощ

Завършваме с леглото… все пак това е квартира на млад човек. Моделът е NESTTUN – идеален за младежкото жилище, което искаме да обзаведем. Металната рамка в бял цвят не действа дразнещо и не излъчва студенина, за разлика от по-тъмната гама, мрежестата облегалка прави леглото идеално за четене на книга без решетката да убива тялото (както е при някои модели с по-разредена облегалка). И най-вече… изключително лесно е за сглобяване, както повечето легла на IKEA.

nesttun-leglo-byalo-0(1)

 
 
Коментарите са изключени