shareit

Изложба на българския комикс в галерията на ул. „Шипка“ 6

| от |

Втора национална изложба на българския комикс „София комикс експо 2017″, ще бъде открита в галерията на Съюза на българските художници /СБХ/ на ул. „Шипка“ 6 тази вечер от 18.00 ч., съобщиха организаторите.

Тя ще бъде изложена до 25 ноември и е организирана от секция „Комикс“ към СБХ, сдружение „Проектът Дъга“ и студио „Грозен“. В нея участват 83 автори, селектирани от жури. Към изложбата е издаден каталог.

Специален гост на откриването е Марко Стоянович, комикс теоретик от Сърбия, сценарист на поредицата „Вековници“ /2016/. В поредния албум от тази поредица -„Каинов сой“, участват българските художници Петър Станимиров, Евгений Йорданов, Румен Чаушев, Пенко Гелев, Веселин Чакъров, Иван Беров, Тодор Илиев, Даниел Атанасов – Сатанасов, Иван Коритарев и Мирослав Петров. Утре Марко Стоянович ще представи албума и ще изнесе лекция в залата на изложбата.

През 2013 г. в галерията на „Шипка“ 6 е била открита първа национална изложба на българския комикс. Експозицията е включвала всички поколения български художници на комикси. Сдружението „Проектът Дъга“ като основен организатор е отделил специално място на художниците от легендарното списание „Дъга“. Изложбата и каталогът от 130 страници са показали различните лица и широката палитра от автори и стилове на българската комикс сцена.

 
 
Коментарите са изключени