shareit

Изкуството върху човешко тяло

| от chronicle.bg, по БТА |

Модели търпеливо изтърпяваха сеанси с продължителност до 6 часа, за да се превърнат в живи платна на Световния фестивал по бодипейнтинг в австрийския град Клагенфурт, предаде Ройтерс. По време на проявата участниците са декорирани не само с бои, но и със сложен макияж от латекс, който често им придава вид на извънземни.

Така публиката с удивление видя да дефилират жена с кожа на люспи и с шапка, наподобяваща череп на животно, дама с няколко чифта рога, докато по-скромните претендентки се представиха полуголи, единствено изографисани с пеперудки, пчелички и цветя.

„Моят бодипейнтинг е озаглавен „Утопия“ и изобразява свят, в който всички мечти се сбъдват!“, коментира германската художничка Карен Дингер, явяваща се за трети път на феста. Нейната творба и костюм бяха изработени за 6 часа и включваха червено-бели крила с формата на сърца, спускащи се до колената на модела, които пък бяха изрисувани с луни.

Тридневният фестивал, който отбелязва деветнадесетото си издание, събра 60 художници от над 50 страни. Те се състезават в 13 категории, включващи специални ефекти, бодипейнтинг, рисунки по тела с четка и гъба, ултравиолетови ефекти и др.

В галерията горе можете да видите как човешкото тяло става платно за едно велико изкуство, граничещо със свръхестественото.

 
 
Коментарите са изключени