shareit

Италианска верига ресторанти навлиза на българския пазар

| от chronicle.bg |

Компанията Cinema entertainment, която притежава кината Арена добавя още един бранд към портфолиото си. Това е италианската верига Roadhouse Grill.

Cinema entertainment има още две вериги за бързо хранене – Wagamama и Burger King, като във всичките участва като франчайзър. Собственици на Roadhouse Grill, която е на пазара от 2001г., е италианската Cremonini Group. Компанията има ресторанти по водещите летища и пътни артерии и едновременно с това се занимава с бордови кетъринг. В Италия веригата управлява 60 заведения с марката Roadhouse Grill, като България е първият чужд пазар, на който стъпва.

Нека припомним, че в края на октомври Cinema entertainment откри и първите си два обекта от веригата Texas Chicken. Те са в София – на площад „Славейков“ и в жк „Дружба“. През ноември веригата ще открие още един в „Кино Арена Запад“.

Франчайз партньорите на Cinema entertainment са италианската Cremonini Group, която има над 9 хил. служители и оборот от около 3.3 млрд. евро през 2014г. Cremonini се занимава с обработка и производство на месни продукти, търговия с храни и с кетъринг. Texas Chicken пък е американска. Компанията майка Church’s Chicken има над 1650 ресторанта в 25държави и продажби в световен мащаб за над 1 млрд. долара годишно.

 
 
Коментарите са изключени