shareit

iPhone SE и други новини от Apple

| от chronicle.bg |

Apple представи по-малка и по-евтина версия на iPhone 6. iPhone SE е 4-инчов телефон с А9 чип, какъвто има и в iPhone 6s. Новото устройство притежава и същия видеопроцесор. Камерата му е 12 MP, а телефонът поддържа технологиите, които бяха представени и при iPhone 6S и 6S+. Видеото е 4k. LTE мрежата е по-бърза и достига до 150 MB и дава възможност за разговори през интернет.

Цената на новия телефон започва от 399 долара за модел с памет 16 GB и 499 долара за модел с 64 GB вградена памет. Предварителните заявки в избрани държави започват от 29 май, като до края на май устройството ще бъде достъпно в 110 държави.

Това не беше единственото, което Apple представиха на пролетното си събитие в Калифорния.

Сред новостите от компанията е и Liam – робот, който разглобява старите iPhone устройства на отделните компоненти, таке че те да бъдат рециклирани максимално добре. Рециклираните части могат да бъдат използвани отново за изработката на телефон.

ipad pro, apple, айфон,

По време на събитието беше представен и iPad Pro с по-малък екран – 9.7 инча. Въпреки по-големия екран при iPad Pro, от компанията твърдят, че най-популярният размер за iPad си остава 9.7 инча. Apple таргетира продукта си като заместител на PC. Новият iPad Pro разполага с A9X чип, най-добрият на Apple. Също така с 4 говорителя – по един на всеки ъгъл. Екранът поддържа True Tone – сензор, който отчита осветлението наоколо и наглася цветовете на екрана, за да изглежда изображението максимално близко до оригинала. И той, както и iPhone SE, поддържат постоянно „слушащо“ Siri.

Цените на новия iPad Pro сa: 749 долара за 128 GB памет и 599 долара за 32 GB. За първи път компанията предлага устройството и с рекордната 256 GB памет. To e на цена 899 долара.

Колкото до Apple TV, компанията припомни, че може да се използва в много страни с HBO Go и HBO Now. Добавена е Siri към Apple TV, както и нови екстри като папки и диктуване.

Друга от новостите на Apple е устройството CareKid, което ще следи данните на болни от болестта на Паркинсон и ще ги изпраща на лекуващите ги лекари.

Бяха представени и нови аксесоари за Apple Watch – нови цветове, както и нов тип каишка – от вълна и полиестър.

apple watch

 
 
Коментарите са изключени