shareit

Интериорът среща модата: първи поглед върху колекцията на H&M и GP & J BAKER

| от chronicle.bg |

Модата и интериора днес вървят ръка за ръка. Ако не вярвате в това твърдение, H&M и GP & J BAKER вече представиха своята съвместна колекция, с което доказват на практика, какво може да се роди от симбиозата на тези два аспекта от ежедневието ни. Миналата година стана ясно, че дрехите на H&M ще се срещнат с тапетите и мотивите на интериорните дизайнери от GP & J Baker, а от днес вече тяхната колекция е налична в определени магазини у нас, както и онлайн.

Дамската колекция притежава характерните и високо ценени комбинации на цветове и принтове, изобразени върху текстил.

„За нас е чест да работим с H&M! Избраните принтове са част от уникалното за GP & J BAKER ДНК. Селектирали сме едни от най-знаменитите и вълнуващи дизайни и за нас е предизвикателство да проследим забележителното им пътуване в модата по този иновативен и невероятен начин!“, казва Ан Графтън, изпълнителен директор на GP & J BAKER. Принтовете на GP & J Baker, използвани в колекцията, характеризират някои от
най-обичаните интериори на британските домове. Принтовете като Magnolia, които Уилям Търнър нарисувал за GP & J BAKER през 1913 г. остават отличителни за марката. Oriental Bird, Blossom, Hydrangea bird са смесени със силните геометрични модели като Fretwork и са част от работата на дизайнера Джийн Дюранд.

Колекцията е лека, феерична и притежава богата гама от модернистични и романтични модели. Силуетите са издължени, ефирни и нежни. Детайлите като подчертани рамене, балон-ръкави и дантела, вмъкната закачливо между самия принт ни носят усещане за женственост и красота.

„Целият процес по създаването беше вълнуващ. Ние сме благодарни, че имахме възможността да направим колаборация с един от най-престижните брандове за интериорен дизайн. Моделите от колекцията са женствени, носещи нотка на безкомпромисен стил, подходящи за всяка дама, която обича модата и изразява себе си чрез нея“, казва Пернила Волфхарт, директор в дизайн отдела на H&M.

Повече от колекцията можете да видите в галерията горе. 

 

 
 
Коментарите са изключени