shareit

Интерактивни електронни книги от Google

| от chronicle.bg |

 

Google иска да промени електронните книги и от дигитални възстановки на хартиените книги да ги превърне в съвсем ново изживяване.

Интернет гигантът обяви старта на нова платформа с името Editions at Play, чиято задача е да използва функционалността и възможностите на свързаните с интернет смартфони, така че да предостави на потребителите един нов вид четене.

Една от тези експериментални книги се нарича Entrances & Exits („Входове и изходи“) от Рейф Ларсен и разказва eдна романтична история, представена чрез Google Street View. Картографската услуга позволява на читателите да видят реалните места, на които се развива действието в романа.

The Truth About Cats & Dogs („Истината за кучетата и котките“) пък е книга, обединяваща личните дневници на двама души. В резултат „не съществува правилен начин“ за нейното четене и идеята е потребителите периодично да се прехвърлят от единия дневник в другия.

Това са две от най-интересните първи експериментални заглавия, част от каталога на Editions at Play, като са подготвени още няколко подобни романа. Засега библиотеката наистина е малка, но няма съмнение, че използването на смартфон за създаването на интерактивно читателско изживяване е нещо, което тепърва предстои да се развива.

 
 
Коментарите са изключени