shareit

Instagram отказа да освободи зърното

| от chronicle.bg |

Изпълнителният директор на Instagram Кевин Систром каза, че решението за политика на нулева голота в социалната мрежа е било изключително трудно, но остава.

Систром добави, че Instagram няма да уважи пертенциите на #FreeTheNipple заради стриктните изисквания на Apple в App Store.

В момента, Instagram е категоризирано като приложение, подходящо за деца и възрастни над четири години (4+). Ако се позволи голотата в социалната мрежа, тя веднага ще бъде категоризирана като забранена за потребители, по-малки от 17 години (17+).

Това е и главната причина, поради която социалната мрежа ще продължи сегашната си политика да трие абсолютно всички голи снимки на своите потребители.

Twitter обаче остава изключително либерален към голотата, като десетки порно звезди туитват различни снимки – не само голи, но и кадри от филми за възрастни. И въпреки това, приложението остава категоризирано като 4+.

Десетки звезди подкрепиха отмяната на политиката на нулева голота в Instagram, сред които Риана, Мадона, Меган Фокс, Кийра Найтли и други. В галерията може да видите най-известните от тях.

 
 
Коментарите са изключени