shareit

И надзиратели протестират с полицаите

| от chronicle.bg |
Протестите на полицаите ще продължат и в четвъртък. Очаква се те да бъдат по-многобройни и от сряда, когато недоволните се оказаха двойно повече от първия ден на протеста. Към униформените ще се присъединят и служителите на затворите, които също ще бъдат засегнати от орязването на отпуските и заплатите при пенсиониране.
В сряда вечерта Стотици полицаи блокираха центъра на София в знак на протест срещу промените, касаещи социалните придобивки на служителите на МВР.
В четвъртък сутринта надзирателите ще започнат с протест пред затвора в Сливен, съобщи БТВ.
Въпреки че премиерът Бойко Борисов се съгласи на някои компромиси. Той се срещна по спешност с вътрешния министър Румяна Бъчварова и с финансовия министър Владислав Горанов. След срещата стана ясно, че полицаите ще продължат да получават по 20 заплати при пенсиониране.Новопостъпилите служители на МВР обаче ще получават 10 заплати накуп при пенсиониране. Полицаите обаче настояват всичките им искания да бъдат изпълнени.
Министърът на отбраната започва спешни консултации с партиите в парламента за да се преразгледа  решението, която предвижда отпадане на социалните придобивки на военнослужещите. Вчера се състоя извънреден съвет по отбраната. Участниците в него призоваха военнослужещите да не предприемат прибързани действия и да останат гарант за националната сигурност и стабилност на държавността.
 
 
Коментарите са изключени