shareit

„Хюго“ – новият коктейл на лятото

| от chronicle.bg |

Не, не говорим за парфюма, нито за някой снажен младеж, а за най-популярния летен коктейл в Европа в момента.

„Хюго“ се появява като търсена и желана алтернатива на Мохитото и Аперола – до този момент царете на лятото в чаша. Коктейлът е перфектен на летен следобед или преди някой приятен обяд, а дори и вечеря. За пикник и съботно събиране на двора.

„Хюго“ произлиза от Южен Тирол в Северна Италия, но вече е абсолютен хит в цяла Европа. Той е толкова популярен, че дори вече си има и собствен сайт, който може да намерите тук.

Най-просто казано – Хюго е коктейл, в който имате Просеко или шампанско, мента и бъз. Даваме ви рецептата, по която може да си го направите вкъщи.

Hugo 4

Продукти:

100 мл Просеко (препоръчваме Просеко Брут Спуманте, Серджо Мионето) или 100 мл шампанско (калифорнийското Korbel Brut е чудесно за целта)

150 мл газирана вода

10 мл. сироп от бъз (1 -2 с.л.)

5-6 пресни листа от мента

Сок от два прясно изцедени лайма

1 лайм, нарязан

Кубче лед

Приготвяне:

Накъсайте или намачкайте четири листа от мента в голяма чаша за вино.

Към тях добавете малко количество от сиропа от бъз (около 1-2 супени лъжици се равняват 5-10 мл). Бъдете внимателни, да не добавите прекалено много, в противен случай коктейлът може да стане прекалено сладък.

Към тези съставки, добавете прясно изцедения сок от лайм, Просекото и газираната вода. Разбъркайте добре с коктейлна лъжица.

Добавете останалите листа от мента и парчетата лайм и лед, по желание.

Сервира се със сламка.

Наздраве!

 
 
Коментарите са изключени