shareit

Humans of New York влезе в президентската битка в САЩ

| от chronicle.bg |

Популярният блог Humans of New York публикува отворено писмо срещу републиканския кандидат за Белия дом Доналд Тръмп. Писмото обиколи социалните мрежи и беше споделено над 900 000 пъти във Facebook.

Фотографът зад блога Брандън Стантън написа, че се противопоставя на насилието и предразсъдъците, разпространявани от републиканеца.

Стантън започва блога си Humans of New York през 2010 година, след като губи работата си като финансов търговец. Той обикаля улиците на града и снима хората, които среща. Изображенията се публикуват с мъдър текст за живота на героя.

Вдъхновени от неговата идея, по света се появиха редица подобни блогове. Той помогна и на училище в Бруклин да събере над един милион долара, след като засне негов ученик – постижението доведе до покана за среща с Барак Обама в Белия дом.

През последната година Брандън разшири проекта си, пътувайки до различни страни в Европа и Близкия Изток, за да снима бежанци и хора, преживели война. Той обвинява Тръмп, че насажда омраза към мюсюлманите и други, за да извлича политически капитал. „Вие сте човек, който насърчава предразсъдъците и насилието, преследвайки лична власт“, пише фотографът.

Тръмп все още не е отговорил официално на писмото, но в последните седмици той е отговарял на тези критики, определяйки се като „обединител“ и „най-големият нерасист“.

В Twitter писмото на Брандън е споделено над 30 000 пъти. То беше споделено и от кандидата на Демократите Хилъри Клинтън, която има 2 милиона последователи във Facebook.

Поддръжниците на Тръмп определиха писмото като лява пропаганда, а някои от защитниците на Брандън Стантън все пак отрекогха твърдението на фотографа, че избягва да заема политическа позиция.

 

An Open Letter to Donald Trump:Mr. Trump,I try my hardest not to be political. I’ve refused to interview several of…

Posted by Humans of New York on Monday, 14 March 2016

 
 
Коментарите са изключени