shareit

Храна за душата в мрачни дни

| от Спонсорирано съдържание |

Не знам за вас, но в последните дни имам чувството, че живея в някаква тропическа приказка. Сива приказка с кулинарен happy end. Ако на нормалните тропически места, в които вали всеки божи ден, този факт се смекчава от наличието на палми, пясък и коктейли, то при мен този вариант не съществува – живея в китната ни столица.

Тук всеки майски ден трябва да се придвижвам по софийски тротоари със счупени плочки, да разхождам кучето в кални градинки, да правя напразни опити да хвана такси до вкъщи, защото пак съм си забравила чадъра и в резултат да се прибирам подгизнала.

В такива дни обикновено на човек му се дояжда т.нар. soul food. Хубава, плътна, вкусна, засищаща и стопляща душата храна, която да хапва, докато е завит под одеялото и гледа последния епизод на The Big Bang Theory.

Доскоро си поръчвах за най-бързо KFC, Domino’s или просто конска доза китайска храна. От скоро обаче намерих своя собствен начин да си осигуря храна за душата, без това удоволствие да бъде видимо по плажовете през лятото. Става дума за новия AirFryer на Philips, който моят човек довлече вкъщи преди около месец.

Първо беше навикан защо не се бе посъветвал първо с мен преди да купи още един уред за вкъщи, но след това няколко пъти вече ми се наложи да му се извиня и да призная, че покупката си заслужава парите въпреки малкото място в кухнята ни.

airfryer

Въпросният уред пържи всичко с една лъжичка мазнина. Всичко, което трябва да направите, е да поставите картофите или пилешките крилца в решетката и да пуснете уреда за 20 минути. След това имате готово пържено пиле, което веднага може да изядете на дивана. Ако оваляте пилето в някаква азиатска марината като корейски булгоки сос, ще постигнете завидни резултати.

Както открих в последните дъждовни дни, нито поръчката на бърза храна би излязла по-евтина от това да си купя този уред, нито би било по-здравословно, нито толкова бързо.

Philips AirFryer е идеален за работните дни, в които искате да сготвите нещо вкусно и бързо, без да усмърдите цялата къща на пържено. Мисля, че ако можеше да говори, дори вашият холестерол би одобрил тази покупка.

Отвън Airfryer малко наподобява машина за хляб, но изисква много по-малко грижи от нея. Състои се от три части – основно тяло с тъч дисплей, кошница за пържене и тавичка. И това е всичко. Има възможност за настройка на температурата (до 200 градуса) и на времето за готвене (до 30 минути). За улеснение, човек може да се възползва от готови програми или просто да запамети настройките, когато ястието се е получило отлично.

При почистване препоръчвам да използвате миялната машина. Не, че не бихте се справили и по традиционния начин, просто тавата под кошничката е оребрена и изисква повече внимание. Колкото до книгата с рецепти, която идва с уреда, тя е пълна с още идеи за по-висшо кулинарно майсторство. Ако искате и нагледно да се убедите във възможностите на Airfryer-а, в Youtube можете да намерите кулинарни експерименти от цял свят.

Ако внезапно сте огладнели – трябват ви 20 минути и лъжичка мазнина. Останалото е храна за душата.

 
 
Коментарите са изключени