shareit

Хотел „Маринела София“ се надстроява незаконно

| от chronicle.bg |

Надстрояването на едноетажното тяло на хотел „Маринела София“ е извършено без одобрени технически проекти по всички части и без протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с постъпили запитвания.

Според проверяващите строителството се извършва без одобрени технически проекти по всички части и без съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа. В тази връзка е съставен и връчен на възложителя констативен акт за спиране на строежа.

В момента тече седемдневен срок за подаване на възражения по констативния акт по нарушението. След изтичането му и след разглеждане на получените възражения, при наличие на правни основания, предстои издаване на заповед за спиране на строежа.
Установено е, че в началото на 2015 г. е издадено разрешение за строеж по идейни проекти за надстрояване с един етаж на едноетажно тяло на хотела от главния архитект на район Лозенец.
Предстои да се установи наличие на правомощия на главния архитект на район Лозенец за издаване на разрешението за строеж.

Откакто Ветко Арабаджиев придоби собствеността на бившия Японския хотел, той неколкократно предизвика публичното недоволство, припомня в. Сега. Хотелиерът прекръсти емблематичната сграда на името на жена си – Маринела, след това промени из основи визията на хотела. Изключително силно реагира обществеността, след като бизнесменът изкорени и японските вишни, които красяха зданието, а на тяхно място постави пластмасови светещи дървета.

 
 
Коментарите са изключени