shareit

Хилари Клинтън събра достатъчно делегати за номинация

| от chronicle.bg |

Бившият държавен секретар на САЩ и претендент за президентския пост Хилари Клинтън разполага вече с необходимия брой делегати, за да получи номинацията на Демократическата партия.

Издигането на кандидатурата ще стане на общонационален конгрес на демократическата партия, който ще се състои във Филаделфия, щата Пенсилвания между 25 и 28 юли. За да може да се кандидатира за поста президент от името на демократите, претендентът трябва да получи подкрепата на обикновено мнозинство делегати на конгреса – 2383 гласа от 4765.

Клинтън се опитва да избегне демобилизация преди последния „супер вторник“ на първичните избори в 6 щата, включително и Калифорния, където нейният съперник Бърни Сандърс се надява да изтръгне символична победа.

„Трябва да ви кажа – според новините, сме на крачка от безпрецедентен исторически момент. Но пред нас има още доста работа – нали така? Утре предстоят избори в шест щата и трябва да се борим за всеки глас, особено тук, в Калифорния.“, заяви тя.

След съобщенията, че Хилари е събрала достатъчен брой гласове за номинацията, сенаторът от Вермонт изрази публично възмущението си, като заяви, че победата не може да бъде приписвана на някого преди конгреса на демократите във Филаделфия.

 
 
Коментарите са изключени