shareit

Хилари Клинтън е кандидатът на демократите за президент

| от chronicle.bg |

Хилари Клинтън беше номинирана официално от Демократическата партия за неин кандидат на президентските избори през ноември. Така за първи път в 240-годишната история на САЩ в надпреварата за Белия дом ще участва жена, издигната от една от двете основни политически партии в страната.

Планирано е 68-годишната Клинтън да даде в четвъртък официално съгласието си да представлява демократите на изборите.

Бившият държавен секретар получи подкрепата на мнозинството от делегатите на конгреса на партията във Филаделфия, преминавайки прага от 2382 гласа, които бяха необходими за номинирането й.

Клинтън спечели кандидатурата на демократите след продължителна битка на първичните избори и партийните събрания със сенатора Бърни Сандърс, която продължи до последния момент.

Бившата първа дама и бивш държавен секретар ще се състезава за Белия дом с републиканския кандидат, милиардера Доналд Тръмп на изборите на 8 ноември.

Социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, чиито резултати бяха разпространени вчера, за първи път от май дават преднина от 2 процентни пункта на Тръмп пред съперничката му Клинтън. Според резултатите 39 процента от анкетираните биха гласували за Тръмп, 37 процента за Клинтън, а 2 процента не биха гласували за никого от тях.

хилъри клинтън

 
 
Коментарите са изключени