shareit

HBO изнудвана от хакери

| от chronicle.bg |

Хакери проникват в компютрите на една от най-големите холивудски компании и след това я изнудват  – вече сме чували схемата.

Миналата седмица хакери пуснаха в интернет още неизлезли епизоди от продукции на HBO. Тогава техните мотиви още не бяха ясни, но сега вече се знае, че искат паричен откуп. Както казахме – дежавю.

Конкретна сума не е разкрита, но хакерите заплашват, че ако не им се плати, още епизоди ще бъдат качени в интернет, а също и документи на компанията. Парите трябва да бъдат платени в криптовалутата биткойн, а HBO е съветвана да не се свързва с полицията.

От подобни атаки миналата година пострадаха Netflix и ABC като схемата бе същата – или откупът се плаща, или всичко отива в нета.

В комуникацията си с HBO настоящите хакери се разграничиха от Dark Overlord – групата, преследвала компаниите миналата година. Те дори нарекоха Dark Overlord „шумна“ и „аматьорска“ като и написаха името й с правописни грешки. Изнудвачите твърдят също, че са „white hat“ хакери, тоест, че са добронамерени.

HBO все още не е представила коментар по случая.

 
 
Коментарите са изключени