shareit

Хайде на почивка в първия подводен хотел

| от chronicle.bg |

Малдивите открай време не са лошо място. И продължават да се развиват. Можете да видите интериора на новия хотел в галерията ни.

Днес за първи път „да спиш с рибите“ не означава, че са те застигнали мафиоти. В комплекса Conrad Maldives Rangali отвори първия подводен хотел.

Двуетажната луксозна вила се намира на повече от 5 метра под повърхността на Индийския океан. Тя се казва Мурака, което на местния език дивехи означава „корал“.

Освен стандартните легло, душ и други задължителни пособия, Мурака има и фитнес, бар, басейн, стая за иконом, вана с изглед към океана и най-важното – подводна спалня. Най-горният етаж, който е над водата е място за релаксация, където да се наслаждавате на слънцето.

А цената? Хубава е – $50 000 на вечер. Но не можете да резервирате мястото за една вечер – само четири и повече. В цената влиза още личен готвач и лодка. За наемателите има и бонус – автоматичен Hilton Diamond статус.

Хотелът не е първото подводно място за разтуха. Той е собственост на Ithaa, подводен 5-звезден ресторант.

Строителството на Мурака е съобразено с природата и подводния живот. Всичко е произведено в Сингапур, на суха земя, и след това е пренесено до Малдивите със специален кораб.

След като всичко се свали във водата, се занитва за бетонни колони, за да стои здраво при бурни вълнения.

 
 
Коментарите са изключени