shareit

H&M облича шведския олимпийски отбор

| от chronicle.bg |

H&M облече шведския олимпийски отбор на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро снощи.

Колекцията е разработена в колаборация с атлетите от олимпийския и параолимпийски отбор и включва униформите за церемонията по откриването, избрани състезателни екипи и облекла за церемониите по награждаване.

Атлетите бяха включени в разработката на екипите си, съветвайки за дизайна и функционалността на дрехите.

Цветовете в колекцията са базирани на основните два цвята в шведския флаг – жълт и син, а основният фокус е поставен върху създаването на модерна версия на спортни облекла, съчетаващи високотехнологичност и издръжливост в комбинация с функционалност.

Част от дрехите в колекцията са примери за устойчива мода и изработени от рециклиран полиестер, който е създаден при преработката на PEТ бутилки.

Знаменосецът – плувкинята Therese Alshamma – носи рокля, създадена специално за церемонията, от устойчиви материи като Tencel® и органична коприна.

Раираните декорации в жълто, синьо и черно са направени от рециклирани дрехи, събрани чрез инициативата на H&M за връщане на стари дрехи и текстил в магазините, в която клиентите на марката могат да върнат за рециклиране старите си дрехи, давайки им нов живот.

Приблизително 10 стари облекла са били използвани за направата на декорациите. H&M създаде състезателни екипи за дисциплините стрелба с лък, лека атлетика, бадминтон, кану, голф, хандбал, гребане, стрелба, тенис на маса, тенис и футбол.

 
 
Коментарите са изключени