shareit

„Грийнпийс“ срещу Марин льо Пен

| от chronicle.bg |

Активисти на „Грийнпийс“ се покатериха днес на Айфеловата кула в Париж и разпънаха жълт транспарант с френския лозунг „Свобода, равенство, братство“ с хаштаг „съпротива“, съобщава БТА. По този начин природозащитната организация призова да се гласува против крайнодясната лидерка Марин льо Пен на втория тур от президентските избори в неделя.

„Искахме да кажем, че сме против възхода на национализма и авторитаризма във Франция и в други страни. Това е нашият начин да напомним на всички, че трябва да се мобилизират, за да защитят ценностите свобода, равенство и братство“, каза ръководителят на „Грийнпийс“ във Франция Жан-Франсоа Жюяр. Банерът беше свален след 45 минути.

Междувременно властите в Париж събщиха, че 10 училища са частично или напълно блокирани от ученици, протестиращи и срещу двамата кандидати. Льо Пен каза днес в интервю за радио Ер Те Ел, че гневните думи, които изрече в предизборния дебат в сряда срещу опонента си Еманюел Макрон, са отражение на гнева, който вижда в цяла Франция, предаде АП.

 
 
Коментарите са изключени